Hlavní obsah
Aktuální dění

Jaroslav Bašta je ve vážném stavu v nemocnici, měl by se vzdát mandátu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay.com

Současný poslanec za SPD a bývalý kandidát na prezidenta České republiky je již delší dobu ve vážném stavu v nemocnici. SPD mu přeje hodně sil, ale o detailech jeho nemoci nemluví.

Článek

Ve sněmovně byl naposledy na konci března

Přes půl roku není Jaroslav Bašta přítomen na zasedáních Poslanecké sněmovny. Naposledy v Poslanecké sněmovně hlasoval 24. března. Vzhledem k tomu, že má SPD ve sněmovně pouze 20 poslanců a je v opozici, straně jeho nepřítomnost nevadí a neřeší ji. Strana tedy dělá velkou chybu.

Lidé žádají Baštu, aby se mandátu vzdal

Od občanů stále častěji zaznívají podněty, aby se mandátu poslance vzdal. SPD ale rozhodnutí nechává na Baštovi. Ten ale v současné době s veřejností nekomunikuje. Kdo ví, jak na tom Bašta doopravdy je. Rozhodně by ale měl začít Bašta nebo jeho tým aktivně komunikovat s veřejností.

Čerpá vysoké poslanecké náhrady

I přesto, že je v nemocnici, tak podle Seznam Zpráv čerpá měsíčně poslanecké náhrady. Ty se měsíčně pohybují i v řádech desítek tisíc korun. Lidem se to pochopitelně nelíbí, a žádají po panu Baštovi vysvětlení. Lidé z jeho týmu se snaží veřejnost uklidnit. Podle nich se k celé situaci pan Bašta vyjádří, ale až mu bude lépe.

Teď se ukázalo, proč neměl být prezident

V prezidentských volbách obdržel Jaroslav Bašta 4,5 procenta hlasů. Už od oznámení jeho kandidatury měla spousta lidí obavy, aby nebyl jako Miloš Zeman. Tedy aby byl reprezentativní a v dobré kondici, aby se občané nemuseli bát o jeho zdravotní stav. Kdyby byl tedy zvolen prezidentem Jaroslav Bašta, tak by to byla pro Českou republiky veliká ostuda.

SPD bližší informace nesděluje

O jeho bližším zdravotním stavu SPD mlčí a nevyjadřuje se k němu. Podle předsedy SPD Tomia Okamury bojuje s náhlou a zákeřnou chorobou. Okamura přiznává, že ani on nemá moc aktuálních a podrobných zpráv o jeho zdravotním stavu. Stejně reagují i jeho další straničtí kolegové.

Anketa

Myslíte si, že by se měl Jaroslav Bašta vzdát svého poslaneckého mandátu?
Ano, měl.
97,5 %
Ne, neměl.
2,5 %
Nevím
0 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 40 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz