Hlavní obsah
Lidé a společnost

Petr Pavel je oblíbený prezident, ukazují to i sociální sítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Flickr.com

Petr Pavel je velice oblíbený prezident. Ve funkci už je 8 měsíců, a na sociálních sítích má už statisíce sledujících, a dostává se mu tedy velká vlna podpory a pozornosti.

Článek

Petr Pavel je nejdůvěryhodnější politik v České republice

Podle průzkumů ze září a října důvěřuje panu prezidentovi okolo 55 % lidí. Má tak největší důvěru z politiků v naší zemi. Na druhém místě se podle průzkumů umístil Andrej Babiš, na třetím místě Tomio Okamura a na čtvrtém místě shodně Ivan Bartoš a Miloš Vystrčil. Oproti Miloši Zemanovi je toto velká změna, protože jemu na konci jeho volebního období věřilo pouze 28 % lidí, což je opravdu málo.

Na sociálních sítích ho sledují statisíce lidí

Petr Pavel je hodně oblíbený i na sociálních sítích. Na Instagramu ho sleduje skoro 700 tisíc lidí, a na Facebooku přes 260 tisíc. Jeho příspěvky mají tisíce až desetitisíce liků a velké dosahy. Na sociálních sítích, ho ale sledují především mladší lidé. Často i ti, co ještě nemohou volit. Díky sociálním sítím tedy oslovuje mladou generaci.

Na sociální sítích sdílí aktivity, které jeho předchůdce nedělal

Petr Pavel je velice aktivní prezident, a to také rád ukazuje i na svých sociálních sítích. Sdílí příspěvky, ve kterých běhá, sazí stromy ale i takové kde diskutuje s lidmi. Tyto aktivity jsme ale bohužel nemohli vidět u Miloše Zemana. Tedy alespoň ne ty, kde běhá či kde sází stromy. Je tedy logické, že tyto změny lidé rádi vítají a podporují.

Oblíbenost Petra Pavla potvrdil i velký zájem o jeho poštovní známky

Dalším důkazem veliké oblíbenosti Petra Pavla je, i velký zájem o poštovní známky s jeho portrétem. Prvních 100 tisíc aršíku se dokázalo na některých místech vyprodat i za 20 minut. V současné době si lidé známky stále mohou zakoupit, protože byl vydán dotisk, a to v nákladu 50 tisíc aršíků.

Anketa

Důvěřujete prezidentu Petru Pavlovi?
Určitě ano
27,5 %
Spíše ano
2 %
Spíše ne
13,7 %
Určitě ne
56,9 %
Nevím
0 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 51 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz