Hlavní obsah
Názory a úvahy

Petr Pavel slaví první úspěšný rok v roli prezidenta, můžeme na něho být hrdí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Flickr.com

Prezident České republiky Petr Pavel

Petr Pavel slaví první rok ve funkci prezidenta České republiky. Slavností inaugurace proběhla 9. března minulého roku. Svou funkci zvládá skvěle a lepšího prezidenta bychom hledali opravdu dlouho.

Článek

Tento rok nebyl jednoduchý

Petr Pavel se funkce prezidenta ujal v době špatné ekonomické situace a války na Ukrajině, která ještě stále bohužel probíhá a nikdo vůbec neví, jak dlouho tato válka ještě potrvá. Prezident se správně postavil na stranu Ukrajiny a jasně ukázal, kdo je tady agresor. Kromě slov a symbolické podpory je ale důležitá i materiální pomoc, kterou Petr Pavel aktivně podporuje.

Aktivní komunikace s politiky a veřejností

Prezident Petr Pavel se snaží dohnat to, co jeho předchůdce roky nedělal. Dohání tedy aktivní komunikaci s politiky a veřejností. Prezident se podle svých slov setkal se všemi ministry současné vlády, ústavními činiteli, zástupci opozice a pravidelně se také setkává s premiérem Petrem Fialou. Od začátku svého volebního období navštívil prezident skoro všechny kraje a lze spatřit i na veřejnosti. Například v okolí jeho chaty v Královéhradeckém kraji.

Slušná a důstojná zahraniční politika

Dalším velkým úspěchem Petra Pavla je zahraniční politika. Právě na tu se prezident zaměřuje a pravidelně na Pražském hradě vítá spoustu státníků z různých zemích. S tím souvisí i to, že za nimi i pravidelně vyráží. Právě Petr Pavel je na rozdíl od Miloše Zemana velice reprezentativní, slušný a důstojný člověk, který nám v zahraničí ostudu opravdu neudělá. Kdo jiný by nás měl totiž reprezentovat než právě Petr Pavel.

Diskuze o euru a zájem o mladé lidi

Petr Pavel během novoročního projevu ve společnosti rozpoutal diskuzi o euru. Prezident v něm totiž přijetí eura podpořil a zároveň zdůraznil, že by se mezi lidmi a politiky tato debata měla vést. To se mu tedy nakonec povedlo. Zároveň také vyzdvihl problémy mladých lidí a řekl, že vidí snahy některých mladých lidí, kteří mění své okolí k lepšímu. Dodal také, že si uvědomuje, jak to mohou mít mladí lidé těžké a často se musí setkávat s nepochopením. Není tedy divu, že mezi mladými lidmi je prezident velice oblíbený. Právě těmito projevy se ukazuje, že i když má prezident omezené pravomoci, tak stále může něco ovlivnit a zahájit mezi lidmi diskuze na důležitá témata.

Aktivita na sociálních sítích

Prezident a jeho tým se na sociálních sítích snaží být aktivní a držet s dobou. Jeho sociální sítě jsou vedeny profesionálně. Jejich obsah není rozdělující, dezinformační ani nějakým způsobem urážející. Možná i díky tomu má Petr Pavel na sociálních sítích obrovskou podporu. Sledují ho totiž statisíce lidí a jeho příspěvky mají i desetitisíce reakcí. I tato forma komunikace s veřejností je velice důležitá a lidem může ukázat, co skutečně funkce prezidenta republiky obnáší.

Andrej Babiš by slušnost a důstojnost nereprezentoval

Můžeme být rádi, že se naším prezidentem nestal Andrej Babiš, protože právě on by pokračoval v tom, jak zde úřadoval Miloš Zeman. V zahraničí bychom měli akorát ostudu a slušnost a důstojnost bychom na Pražském hradě opravdu neviděli. Seděl by tam totiž někdo, komu na lidech vůbec nezáleží a jde mu pouze jen o jeho vlastní prospěch. Andrej Babiš by se tedy v tomto případě měl o Petru Pavlovi vyjadřovat minimálně a raději by se měl zamyslet nad tím, jakou politiku vedu a zda by si nemohl říct, že už toho bylo dost.

Ideální prezident

Petr Pavel je člověk, který splňuje veškeré požadavky, které jsou pro funkci prezidenta republiky velice důležité. Je to slušný, důstojný, reprezentativní a demokratický člověk, kterému nejde o moc a slávu nebo o peníze ale skutečně o lidi. Jasně ukazuje, kam se Česká republika orientuje a jaké politice je potřeba zabránit. Právě on je totiž tím ideálním prezidentem, kterého si Česká republika po letech s Milošem Zemanem zasloužila. Pamatujte ale, že i prezident je jen člověk a je jedním z nás. Bude zajímavé sledovat, jak se Petru Pavlovi bude dařit i v příštích čtyřech letech a zda se poté rozhodne si svůj mandát prezidenta České republiky obhájit či nikoliv.

Anketa

Jakou známku byste dali Petru Pavlovi za jeho první rok ve funkci prezidenta České republiky?
1
13,9 %
2
0,6 %
3
0,7 %
4
2,7 %
5
82,1 %
Celkem hlasovalo 856 čtenářů.

Zdroje:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-petr-pavel-a-jeho-prvni-rok-na-hrade-tipnete-si-jaka-jsou-jeho-cisla-247376

https://www.instagram.com/prezident_pavel

https://www.hrad.cz/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz