Hlavní obsah
Názory a úvahy

Piráti musí v Evropských volbách uspět

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Flickr.com - volná licence, foto: Pirátská strana

Lídr Pirátů do Evropských voleb Marcel Kolaja

Volby do Evropského parlamentu jsou tady. Konají se již 7. a 8. června a bude se v nich rozhodovat o budoucnosti Evropy. Proč je důležité k nim dorazit a proč volit právě Piráty?

Článek

Kdo zvítězí?

Volby mají dva jasné favority. Tím je hnutí ANO a koalice SPOLU. Spíše je pravděpodobnější scénář, že vyhraje hnutí ANO. Koalice SPOLU ale dělá vše proto, aby tomu zabránila. I když v těchto volbách není vítězství důležité, tak by byl skvělý pocit, kdyby vyhrála koalice SPOLU a Andrej Babiš by již po několikáté za sebou zažil porážku. Stát se může cokoliv. Vítězství koalice SPOLU tedy není nereálné a zvítězit by si zasloužili. Koalice SPOLU je totiž stále mnohem lepší volbou než hnutí ANO, ale zdaleka ne tou nejlepší.

Koho tedy volit?

Nejlépe uděláte, pokud budete volit Piráty. Tedy jedinou skutečně liberální a proevropskou stranu v České republice. Pirátská kandidátka je plná mladých, odvážných a proevropských lidí, kteří chtějí v Evropském parlamentu hájit naše zájmy. V Evropském parlamentu v tomto volební období měli Piráti 3 zástupce, kteří patřili k nejaktivnějším europoslancům. Věděli jste například, že europoslanci zvolení za Piráty měli jednu z nejvyšších účastí na jednáních Evropského parlamentu?

A jaké jsou další důvody, proč jít volit Piráty?

Piráti dlouhodobě bojují proti korupci a nespravedlnosti. Chtějí zrychlit a modernizovat Evropu, opravit Green Deal a dobře a slušně reprezentovat Českou republiku. Navíc za sebou mají již spoustu výsledků a odvedené práce. Tu ale často lidé nevidí, protože Piráti na rozdíl o jiných stran nebo koalic nejsou na každém druhém billboardu, ale v ulicích mezi lidmi. Pirátskou stranu nedotují miliardáři, ale obyčejní lidé svými drobnými, ale přitom tak cennými a důležitými dary.

Co se stane, když k volbám nepůjdu?

Pokud k volbám nedorazíte, tak tím dáváte prostor koalici Stačilo vedenou KSČM nebo koalici Přísaha a Motoristé sobě k tomu, aby získaly mandát europoslance. Každý hlas, který tedy nepůjde těmto koalicím, tak bude velice důležitý a může rozhodnout o tom, zda se Filip Turek nebo Kateřina Konečná do Evropského parlamentu dostanou, nebo ne. Opravdu se na to tedy nevykašlete a přijďte k volbám, protože jinak nás v Evropském parlamentu budou zastupovat lidé, kterým na vás ani nezáleží a kteří jsou pro Evropu velkou hrozbou.

Hnutí STAN potopí Nerudová

Starostové byli v poslední době považování za černého koně voleb, ale nyní to vypadá, že budou rádi za 2 mandáty. Důvodem je Danuše Nerudová, která debaty a veřejná vystoupení vůbec nezvládá. To už nám ukázala v prezidentských volbách, kdy byla chvíli považována za favoritku, ale poté nezískala ani 15 procent. Starostové tedy doufali, že je Nerudová vytáhne, ale děje se spíše opačný efekt, protože se jí daří STAN potopit.

Vysoká volební účast? Skvělá zpráva!

Podle průzkumů plánuje k volbám dorazit více než 30 procent lidí a účast by letos mohla být rekordní, což je dobrá zpráva. Ukazuje to, že nám není jedno, co se v Evropském parlamentu děje. Vysoká volební účast může být problém pro koalici Stačilo nebo koalici Přísaha a Motoristé sobě, což je další dobrá zpráva. Ukažte tedy i vy, že vám na demokracii záleží a přijďte 7. nebo 8. června k volbám a využijte svůj hlas, protože ne všude mají to právo, aby k volbám mohli jít. My to právo máme a musíme si ho vážit, protože demokracie není samozřejmost.

Anketa

Dorazíte k Evropským volbám?
Určitě ano
88,8 %
Spíše ano
1,3 %
Spíše ne
1,3 %
Určitě ne
8,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 80 čtenářů.

Zdroje:

https://www.e15.cz/volby/volby-do-evropskeho-parlamentu-2024/volebni-pruzkum-pirati-predstihli-starosty-spolu-se-dotahuje-na-ano-1416155

https://eurovolby.pirati.cz/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz