Hlavní obsah
Internet a technologie

Pokud nemáte aplikaci, tak do obchodu ani nechoďte

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

V dnešní době se snad všichni snažíme ušetřit a také digitalizovat. Toho ale zneužívají obchodní řetězce, které nás nutí do jejich aplikací. Častou motivací, proč si je lidé stahují, jsou slevy.

Článek

Nevýhody:

1. Zabírají hodně místa

Každý větší obchod má už dnes svou vlastní mobilní aplikaci. Většina Čechů má tedy v dnešní době spoustu aplikací od obchodních řetězců, které jim zabírají spoustu místa v telefonu. Aplikace jsou většinou veliké, ale lidé si je i přesto ve velkém instalují.

2. Je potřeba mít telefon nabitý

Další nevýhoda je ta, že si vždy musíte hlídat to, abyste měli nabitý mobil. Pokud ho v obchodě nabitý nemáte, tak můžete přijít o spoustu slev a nákup se vám nemusí vyplatit.

3. Sdělujete obchodu své osobní údaje a mohou vám chodit reklamy

Třetí nevýhodou je, že se do aplikace musíte registrovat. Při registraci ovšem zadáváte své osobní a kontaktní údaje. Díky tomu vám tak mohou chodit do emailu různé novinky a akce z daného obchodu. To jde ale zrušit. Horší je to s oznámeními, které vám chodí na telefon, zde už je těžší nastavit, aby vám tato oznámení nechodily.

Výhody:

1. Slevy a slevové kupóny

Hlavní výhodou jsou už zde zmiňované slevy. Nejčastěji takovéto slevy získáte tím, že v obchodě jednoduše svou kartu z aplikace načtete a sleva se vám poté odečte. Jsou ale i obchody, kde pokud chcete získat slevu, tak musíte aktivovat slevové kupóny. Lidé na nich mohou ušetřit i desítky korun týdně.

2. Online letáky

Druhou výhodou jsou online letáky, které nabízí většina obchodních řetězců. Leták je praktický, protože ho máte při ruce a navíc si ho můžete přečíst kdykoliv, třeba cestou do obchodu. Šetří i životní prostředí. Letáky si už nemusíte nechat posílat do schránek, ale můžete se na ně podívat v aplikaci.

3. Online účtenky

Další výhodou jsou online účtenky. Zatím je nenabízejí všechny obchody, ale do budoucna je určitě nabízet budou. Opět je to něco dobrého pro přírodu, protože si v aplikaci můžete nastavit, že chcete pouze online účtenku. Už se vám nestane, že byste účtenky museli dlouho hledat a nakonec byste ji stejně nenašli. Takhle je můžete mít přehledně v aplikaci.

Anketa

Máte aplikace některých obchodních řetězců?
Ano, mám jich hodně.
54,5 %
Ano, ale jen pár.
9,1 %
Ne, nemám žádnou.
36,4 %
Zvažuji instalaci nějaké takové aplikace.
0 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 11 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz