Hlavní obsah
Aktuální dění

Politici na TikToku jsou utrpení, mladé voliče spíše odrazují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

V poslední době přibývá politiků, kteří začali natáčet videa na sociální síť TikTok. Jelikož jsou na této sociální síti především mladí lidé, snaží se jim politici svá videa přizpůsobit.

Článek

Andrej Babiš

Andrej Babiš, předseda hnutí ANO, se na TikTok přidal potom, co Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost před TikTokem varoval. Na TikTok přidává videa ze sněmovny, videa kde odpovídá na otázky lidí, videa z akcí hnutí ANO a spousta dalších. Na TikTok dává ale i taková videa, u kterých si člověk říká, zda je Andrej Babiš v pořádku, a zda mu nehráblo. Jeho profil je veden velice profesionálně a Andrej Babiš tam dělá to, co nechce. Kvůli PR a dobrým číslům to ale stejně dělá a nechá se týmem přemluvit. Jeho profil, i když je sledovaný, tak je velice trapný a politik by takto sociální sítě vést neměl. Je ale pravděpodobné, že pan Babiš si svými videi spíše škodí a odrazuje mladé voliče. Má ale sledovanost, protože počet jeho sledujících je přes 120 tisíc.

Alena Schillerová

Poslankyně a bývalá ministryně financí za hnutí ANO Alena Schillerová byla mezi prvními, co si TikTok založili. Stejně jako Andrej Babiš na TikToku přidává videa ze sněmovny a ze života. Alena Schillerová se snaží působit jako „influencerka“, ale moc se jí to nedaří. Její videa vypadají možná ještě hůře a bizarněji než ty od Andreje Babiše. Její profil totiž působí jako by to vůbec nebyla politička. Paní Schillerovou sleduje přes 20 tisíc lidí. To ale moc není, protože videí na TikTok dává opravdu hodně.

Olga Richterová

Místopředsedkyně poslanecké sněmovny za Piráty paní Richterová si také založila TikTok. Na TikToku má sice málo videí, ale zaměřuje se na hejty, a témata, o kterých se moc nemluví. Její profil vypadá velice dobře, nedělá si ze sebe srandu, a mluví o tématech, která jsou důležitá. Takto by měl vypadat profil politika, škoda že paní Richterová není více aktivní. Její profil sleduje přes 250 lidí, je to ale pochopitelné vzhledem počtu nahraných videí.

Zdeněk Hřib

Na TikToku můžeme najít i bývalého primátora hlavního města Prahy, a současného náměstka pro dopravu za Piráty pana Hřiba. Na svůj TikTok přidává videa o tom, co se mu v Praze podařilo změnit či to, co by změnit chtěl. Jeho videa jsou přehledná, jasná a výstižná. Mají desítky až stovky tisíc zhlédnutí, což je opravdu hodně. Jeho profil sleduje přes 10 tisíc lidí. Stejně jako u paní Richterové, takto by měl vypadat profil politika.

Tomio Okamura

Předseda hnutí SPD má už také delší dobu TikTok. Přidává videa z Poslanecké sněmovny, ale i také ze života podobně jako ostatní. Populární je také tím, že natáčí parodie. Dělá například to, že mu volá paní Pekarová či pan premiér Fiala. U pana Okamury, je ale potřeba si dávat velký pozor, protože spousta informací v jeho videu mohou být dezinformace. Je tedy důležité si informace ověřovat. Podle analýzy je totiž největším dezinformátorem v Evropě. Jeho profil není moc dobře udělaný, má i chaotické popisky u videí. Moc dobrý a trefný ve videích ale není ani jeho humor, jeho videa tedy nejsou brány vážně. Stává se i to, že nějaké jeho video prostě zmizí, protože ho TikTok kvůli dezinformaci odstraní. Jeho TikTok má velké dosahy, a také přes 50 tisíc sledujících.

Danuše Nerudová

TikTok má i bývalá kandidátka na prezidentku, a současná kandidátka do Evropského parlamentu za hnutí STAN paní Danuše Nerudová. Její profil je veden velice profesionálně, hraje si v něm na emoce, city a naději. To může spoustu lidí zaujmout. Od konce prezidentské kampaně, ale už moc pravidelně videa netočí. Je ale možné, že s blížícími se Evropskými volby opět začne videa pravidelně přidávat. Dosahy měla obrovské, ale poslední videa po kampani už mají jen pár tisíc zhlédnutí. Na jejím profilu, má ale stále skoro 100 tisíc sledujících. To je velice silná podpora, emoce a naděje mají v současnosti velkou sjednocující schopnost.

Téměř všichni vládní politici TikTok nemají

Jen málo politiků z vládní koalice má na TikToku účet. Je to zřejmě kvůli tomu, že NÚKIB vydal před touto aplikací varování. Důvod je ale možná i ten, že se politici nechtějí zesměšnit, a chtějí si zachovat svou důstojnost. Otázka je, zda je to pro vládní politiky dobře. Protože i když politici na TikToku své názory zesměšňují, jsou slyšet. Názor který není slyšet, jako by nebyl. Uvidíme, třeba si i vládní politici brzy založí účet na TikToku, a začnou oslovovat mladou generaci.

Anketa

Který z těchto politiků má podle vás nejlépe vedený TikTok?
Andrej Babiš
0 %
Alena Schillerová
0 %
Olga Richterová
80 %
Zdeněk Hřib
20 %
Tomio Okamura
0 %
Danuše Nerudová
0 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 10 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz