Hlavní obsah
Aktuální dění

Prezident Petr Pavel měl skvělý proslov, volili jste správně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Flickr.com

Prezident České republiky Petr Pavel

1.1. 2024 ve 13:00 televize odvysílali projev prezidenta České republiky Petra Pavla. Projev trval zhruba 12 minut a byl naprosto profesionální a plný naděje a budoucnosti.

Článek

Střelba na FF UK

Prezident Petr Pavel zahájil svůj projev vzpomínkou na nedávnou střelbu na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Zmínil, že je důležité abychom nezapomněli na oběti této tragické události. Dodal také, že viník je jen jeden. Policie podle něho dělala maximum proto, aby byla na místě co nejdříve. Prezident také jasně odsoudil jakoukoliv agresi na sociálních sítích.

Podpora vládě Petra Fialy

Ve svém projevu pan prezident vyjádřil obdiv vládě Petra Fialy. Podle něho je velice dobrá zpráva, že vláda jíž 2 roky drží spolu. Ocenil i kompromisy v koalici a to, že se 5 stran skutečně dokáže dohodnout. Podle Pavla dělá vláda nezbytné kroky, které zlepší budoucnost České republiky a sníží naše zadlužení. Vadí mu ale, že tyto kroky veřejnosti nevysvětluje, a že s lidmi špatně a málo komunikuje. To podle něho to pomáhá populistům a extrémistům v jejich kampani.

Volby v roce 2024

Pavel zmínil také to, že nás příští rok čekají hned troje volby. Občany vyzval, aby k nim v hojném počtu dorazili a vyjádřili tak svůj názor. Podotkl také, že populistům a extrémistům se před volbami hlasy získávají snadno, poté ale nekonají. Máme si tedy zvolit správně a nenaletět těmto lidem, kteří pouze straší a rozdělují společnost.

Evropská unie a euro

Prezident Pavel v projevu zmínil i EU a NATO. Podotkl, že tyto dvě instituce jsou naší zárukou, o kterou se můžeme kdykoliv opřít. Na řadu přišlo i euro. Podle Pavla je na čase začít uvažovat o euru jako naší měně. Je prý důležité zvážit všechna pro a proti a vést na toto téma diskuzi.

Mladí lidé

V projevu došlo i na mladé lidi. Prezident podotkl, že žijeme ve velice těžké době a náš svět potřebuje aktivní mladé lidi se zájmem o své okolí. Prezident si ale uvědomuje, že se tito mladí lidé mohou často setkat s nepochopením a kritikou. Přitom právě někteří mladí lidé mají o svém okolí a o politice velice často větší přehled než většina dospělých. Rád prý bude iniciovat různé změny, které usnadní život mladým lidem.

Společnost potřebuje vaše nápady, vaši odvahu i vaši aktivitu a schopnost stát si za svým. Mladá generace byla vždy nositelem změny. Proto má cenu, abyste se zajímali o své okolí a snažili se měnit věci k lepšímu.
Petr Pavel

Zhodnocení své práce

Pavel zhodnotil i svou dosavadní práci ve funkci prezidenta. Pracuje prý na otevřenosti Pražského hradu, aby se z něho opět stalo místo setkávání. Od svého nástupu do funkce oficiálně navštívil deset krajů. Zbylé čtyři prý také rád brzy navštíví. Kromě toho Pavel připomněl, že má omezené pravomoce. Jeho hlavním úkolem je prý sjednocovat rozdělenou společnost a tlačit na politiky aby konali. Na konci svého proslovu poděkoval své manželce za to, jak se ujala své role První dámy a popřál všem občanům šťastný a klidný vstup do nového roku.

Zhodnocení proslovu

Myslím si, že tento proslov byl velice profesionální a plný naděje. Petr Pavel v něm byl velice upřímný a mluvil o důležitých tématech. Zároveň se mu podařilo ve veřejném prostoru začít velkou diskuzi. Jedná se například o diskuzi, která se týká eura, mladých lidí v politice nebo zamyšlením se nad tím, proč vláda nepopulární kroky zavadí. I tímto projevem se ukázalo, že si Česká republika zvolila za prezidenta slušného a důstojného člověka.

Anketa

Sledovali jste projev prezidenta Petra Pavla?
Ano, sledoval/a jsem ho.
40,5 %
Ne, nesledoval/a jsem ho.
59,5 %
Viděl/a jsem jenom část projevu.
0 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 37 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz