Hlavní obsah
Aktuální dění

Robert Fico útočí na právní stát a demokracii, lidé se bouří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Flickr.com

Slovenská opozice uspořádala před Úřadem vlády velký protest proti současné vládě Roberta Fica, která chce útočit na demokracii. Podle Michala Šimečky přišly na protest tisíce lidí.

Článek

Proč opozice protestuje?

Opozice protestuje, protože se jí nelíbí rušení speciální prokuratury a snižování trestů za korupci. Robert Fico tím totiž útočí na právní stát a demokracii. V případě, že by vláda tuto změnu prosadila, je prý opozice připravena podat ústavní stížnost. Prezidentka Zuzana Čaputová zase oznámila, že tuto změnu bude vetovat. V těchto protestech se spojily celkem tři opoziční strany a to Progresivní Slovensko, KDH a SASKA.

První protest se konal před Úřadem vlády

První velký protest uspořádala opozice 7. 12. v 18:00 před Úřadem vlády. Tento protest přišli podpořit tisíce lidí. Na této protestní akci zněla nejčastěji hesla „Dost bylo Fica!“ nebo „Nebudeme ticho!“. Tímto protestem ale opozice nekončí.

Opozice plánuje další protesty

Opoziční strany se nechtějí nechat odradit a plánují další protesty. Na úterý 12.12 mají naplánované hned tři protesty. Konat se budou v Bratislavě, Košicích a Nitře. Opět se očekává velký zájem, protože lidé opravdu nejsou spokojeni.

Tisíce lidí podepisují petici

Opozice založila na webových stránkách zastavmeich.sk proti vládě Roberta Fica petici. Zde se ukazuje nespokojenost lidí s tím, jak chce Robert Fico a jeho vláda útočit na demokracii. Petice dokázala během pár hodin nasbírat tisíce podpisů. V současné době jich má přes 20 tisíc a každou minutou přibývají další.

Podepište petici proti jednání Roberta Fica! Spolu s našimi partnery a občanskou společností pokračujeme v protestech. V PS bychom však rádi dali možnost zúčastnit se všem - i těm z vás, kteří jste v zahraničí nebo kteří z různých důvodů nemohou přijít na náměstí slovenských měst. Podepište prosím petici na našich webových stránkách.
Progresivní Slovensko

Opozice se podle svých slov nevzdá

Spousta lidí není s vládou Roberta Fica spokojeno. Můžeme to vidět na počtu podpisů petice, při účasti na protestech nebo na sociálních sítích. Opozice se prý nevzdá a v ulicích bude jasně a nahlas ukazovat svůj nesouhlas.

Anketa

Souhlasíte s názorem opozice, že Robert Fico tímto útočí na právní stát a demokracii?
Ano, souhlasím.
58,1 %
Ne, nesouhlasím.
41,9 %
Nevím
0 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 31 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz