Hlavní obsah
Názory a úvahy

Současná opozice jen lže, straší a vyvolává nenávist

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Flickr.com

Předseda opozičního hnutí ANO Andrej Babiš

Současná parlamentní opozice tvořená hnutím ANO a SPD lidem jen lže a vyvolává mezi nimi nenávist. Je důležité tomuto nevhodnému chování opozice říct stop.

Článek

Lži, manipulace a nenávist

Od opozice můžeme neustále slýchat různé lži, manipulace a nenávist. O to samé se ale bohužel pokouší i spousta mimoparlamentní stran a hnutí. Jedná se například o KSČM, PRO ale i SOCDEM. Tyto strany se v lidech snaží vzbudit pocit, že za vše může současná vláda a že všichni jsou proti ní. K tomu používají různé manipulace a strašení. Spousta lidí ale bohužel těmto lžím věří. Tyto strany cílí převážně na lidi v důchodu, protože jsou pro ně velice snadná oběť. Zkouší to ale i na mladé lidi. Mladí jsou ale velice informovaní a na takovéto lži jen tak neskočí.

Jak těmto manipulacím nenaletět?

Je to velice jednoduché. Pokud například v televizi nebo na sociálních sítích uvidíte nebo uslyšíte nějakého politika, jak mluví o něčem, u čeho si nejste jistí, zda je to pravda, tak si informace ověřujte. Dobré je si informace ověřovat hned na několika důvěryhodných webech. Nejhorší, co můžete udělat je to, že hned na sociálních sítích začnete tyto manipulativní příspěvky sdílet a šířit dál. Pokud zjistíte, že to, co politik ve svém příspěvku na sociálních sítích uvedl, není pravda, tak příspěvek nahlaste. Úplně nejlepší věc, kterou ale můžete udělat, je na svých sociálních sítích sdílet pravdu. Tedy na pravou míru uvést, že se jedná o lež a s odkazem na zdroj svým známým a přátelům ukázat pravdu.

Proč to opoziční a některé neparlamentní strany dělají?

Dělají to proto, že chtějí získat spoustu nových voličů a podporovatelů. Někteří lidé jsou totiž snadno ovlivnitelní a informace si neověřují. Bohužel ale zneužívají hlavně současnou nelehkou dobu a toho, že vláda své kroky neumí veřejnosti vysvětlit. Tato nelehká doba, kterou si Česká republika právě prochází by nás měla spojit. Bohužel ale některé strany toho využívají k tomu, aby si přihráli pár politických bodů.

Mají šanci tyto manipulátoři vyhrát příští volby?

Bohužel ano. Podle posledního průzkumu by na prvním místě skončilo hnutí ANO se ziskem asi 35 procent. Hnutí SPD by se umístilo na čtvrtém místě se ziskem asi 9 procent. Je ale bohužel možné i to, že se do sněmovny dostane i některá ze současných neparlamentních stran, která s lidmi stejně jako opozice také manipuluje. Když se ještě vrátíme k poslednímu průzkumu tak to vypadá, že by se manipulátorům bohužel povedlo sestavit vládu. Konkrétně by se jednalo o vládu hnutí ANO a SPD.

Co udělat proto, aby manipulátoři nebyli ve vládě?

Je důležité, aby se co nejdříve začali jejich lži vyvracet a aby lidé znali pravdu a věděli, že jim opoziční nebo některé mimoparlamentní strany lžou. Důležité je ale i to, aby vládní strany zabraly. Pokud nezaberou a nezačnou co nejdříve komunikovat s lidmi, tak by to mohlo znamenat vítězství manipulátorů. Tedy například již zde zmiňovanou vládu hnutí ANO a SPD. Hlavní roli ale hrají voliči, kteří o tom všem rozhodnou. Rozhodnou o tom, zda se opět vrátíme do minulosti a budeme se orientovat na východ a nebo budeme pokračovat v politice pro budoucnost, která se orientuje na západ.

Anketa

Jakou stranu nebo jaké hnutí byste aktuálně volili?
ANO
38,5 %
ODS
36 %
Piráty
10,8 %
SPD
2,9 %
STAN
5,8 %
TOP 09
1,8 %
Jinou stranu nebo hnutí
3,2 %
Nevolil bych
0,7 %
Nevím
0,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 278 čtenářů.

Zdroje:

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-volebni-pruzkum-prvni-ano-pak-dlouho-nikdo-40453755

https://www.forum24.cz/neudelali-jsme-vsechno-spravne-nedopustim-aby-opozice-nahanela-obcany-do-putinovy-naruce

https://www.reflex.cz/clanek/komentare/122005/jiri-stefek-ekonomika-na-tom-neni-tak-spatne-jak-strasi-opozice-ci-odbory-doklada-to-i-zlepseni-ratingu.html

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz