Hlavní obsah
Rodina a děti

Stále více dětí volá na Linku bezpečí, spousta se jich nedovolá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Smutný chlapec

V současné těžké době volá stále více dětí na Linku bezpečí. Spousta z nich se ale bohužel nedovolá, protože je linka obsazená jinými dětmi. Je tedy důležité Linku bezpečí podporovat.

Článek

Základní informace o Lince bezpečí

Linka bezpečí funguje už skoro třicet let. Obracet se na ní mohou děti a studující, kterým je méně než 26 let. Pomoc nabízí bezplatně a nonstop na telefonním čísle 116 111. Na Linku bezpečí se děti mohou obrátit anonymně, stejně tak zůstávají v anonymitě i odborní pracovníci. Operátoři nevidí telefonní čísla a hovory nenahrávají. Pokud děti nemají na hovor soukromí nebo se jim lépe píše, než mluví, mohou děti využít chat na stránkách Linky bezpečí, ten má ale svou provozní dobu. Za jeden den mohou děti chatovat maximálně devadesát minut.

Děti mohou Lince bezpečí zaslat i email

Další možnost, jak mohou děti kontaktovat Linku bezpečí, je ta, že napíší zprávu na email pomoc@linkabezpeci.cz nebo jí pošlou přes webové stránky. Linka bezpečí na email odpoví do tří pracovních dnů. Děti se na tuto linku mohou obracet kvůli rodině, škole, kamarádům, potížím na internetu, když se necítí dobře, když mají o někoho starost nebo kvůli něčemu jinému co je trápí.

Volajících dětí je stále více

Denně se na Linku bezpečí obrátí přes 400 dětí, stejný počet dětí se bohužel nedovolá. Ročně pomůže 90 841 dětem v nouzi. Dalších 94 585 dětí se bohužel nedovolá. Počet volajících dětí neustále roste. Pomáhají tomu hlavně sociální sítě, neustálé srovnávání s ostatními a neustálá agrese, kterou mohou vidět děti v televizi, na internetu nebo jí zaslechnou v rádiu. V poslední době spoustu dětí zasáhla střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, které se bály, že by se podobná situace mohla opakovat i u nich na škole.

Jak můžete Linku bezpečí podpořit?

Linku bezpečí můžete podpořit hned několika způsoby. Můžete zaslat peníze na její bankovní účet nebo poslat DMS ve tvaru LINKABEZPECI 30, 60, 90 nebo 190 na číslo 87777. Podpořit Linku bezpečí můžete i při svých nákupech na více než 2600 e-shopech. Velká výhoda je, že nezaplatíte ani korunu. Stačí když před každým nákupem na internetu navštívíte webové stránky givt.cz nebo si stáhnete GIVTího Pomocníka, který vás upozorní, jestli obchod Linku bezpečí podpoří.

Svým darem můžete přispět na zvýšení počtu odbavených kontaktů, které mohou pomoci ulehčit dětská trápení.
Linka bezpečí

Rodičovská linka

Linka bezpečí zřídila linku i pro rodiče. Jmenuje se Rodičovská linka a rodiče jí mohou kontaktovat na telefonním čísle 606 021 021, tato linka má ale svou provozní dobu. Rodiče mohou stejně jako děti využít i chat nebo email pomoc@rodicovskalinka.cz. Rodičům může pomoci i podcast, který se jmenuje Na tenké Lince. Pro děti je zase určený podcast Utržené sluchátko Linky bezpečí.

Anketa

Kontaktovali jste někdy Rodičovskou linku nebo Linku bezpečí?
Ano, kontaktoval/a jsem ji.
10,3 %
Ne, nekontaktoval/a jsem ji.
89,7 %
Mám to v plánu.
0 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 29 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz