Hlavní obsah
Názory a úvahy

StarDance není o tanci, ale o sympatiích diváků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Soutěž StarDance už dávno není o tanci. Lidé totiž nehlasují podle tance, ale podle jejich sympatií. Jinak by už Josef Maršálek dávno vypadl. Otázkou je, zda by se nemělo zrušit divácké hlasování.

Článek

Slovo má porota i diváci

Letos je v porotě Richard Genzer, Tatiana Drexler a Zdeněk Chlopčík. Porotci každému páru po odtančení udělí 1-10 bodů. Do hlasování se ale mohou zapojit i diváci. Diváci mohou svůj oblíbený pár podpořit zasláním SMS a to po dobu jednoho týdne od odvysílání posledního dílu. Tyto dvě formy hlasování se poté následně zkombinují.

Lidé posílají hlasy podle sympatií

Výsledky hlasování nelze brát vážně, protože s tancem nesouvisí. Lidé hlasují podle sympatií a tanec nehodnotí. Josef Maršálek je tedy díky diváckému hlasování ve velké výhodě, protože normálně by se takto daleko nedostal. Pokud tedy Česká televize nechce ze soutěže bizár, ale regulérní soutěž, měla by divácké hlasování zrušit.

Poslala jsem hlas panu Maršálkovi, protože mi je nejvíce sympatický.
svěřuje se paní na Facebooku

Podle diváků i některých účastníků by se měla pravidla změnit

Diváci stále více upozorňují na špatná s zastaralá pravidla. Pravidla by měla být spravedlivější. Shodují se na tom i někteří účastníci. Lidem vadí například i to, že se vyřazuje opravdu brzy. Nemělo by se prý hodnotit jen po jednom tanci, ale po více. K tomu se vyjádřil i neúspěšný účastník soutěže Richard Krajčo.

Ta pravidla BBC nejsou úplně nastavená tak, jak by se mi líbilo. Je hrozně nefér, že hned v druhém kole někdo vypadává. Protože vy tomu obětujete nějaký čas, jdete před ty televizní kamery…, ale třeba vám nemusí sednout ani ten první tanec.
Richard Krajčo, rozhovor pro Blesk

Josef Maršálek čelí kritice

To, že Maršálek nevypadl v prvních kolech vzbudilo velkou vlnu kritiky. Podle lidí tančit neumí, ale hlasy od diváků stále dostává. Jak zde již bylo zmíněno, výsledky soutěže nelze brát tak, že někdo umí a někdo neumí tančit. Jsou spíše o tom, jak velké či malé sympatie lidé k jednotlivým soutěžícím mají. Maršálkovi prý kritika nevadí, ale pokud se netýká jeho rodiny. Toho, že do StarDance šel podle svých slov nelituje. Nabídku vzal prý po rozmyšlení až napodruhé

Největší šanci na výhru má Adamczyková

Podle sázkových kanceláří má největší šanci na výhru Eva Adamczyková. Za ní je pak Darija Pavlovičová a Iva Kubelková, ty jsou ale až s velkým odstupem za Adamczykovou. Adamczyková byla společně s Richardem Krajčem už od začátku největší favoritka. Krajčo ale vypadl, tak v současné době s kurzem 1,35 : 1 vede Adamczyková. Podle svých slov dostává Adamczyková stovky podporujících zpráv. Je tedy skutečně možné, že právě ona letos StarDance vyhraje.

Anketa

Sledujete StarDance?
Ano, pravidelně.
31,3 %
Ano, občas.
56,3 %
Ne, ale asi začnu.
0 %
Ne, nesleduji a sledovat nebudu.
12,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 16 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz