Hlavní obsah
Názory a úvahy

TOP 09 by se samostatně do sněmovny nedostala, Feri jí mohl pomoci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy / Michal Turek

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky a předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

TOP 09 má v posledních průzkumech zhruba 5 procent hlasů. Není tedy úplně jasné, zda by se do sněmovny strana dostala. TOP 09 mohla mít lepší výsledky, ale Dominik Feri to straně pokazil.

Článek

Průzkumy pro TOP 09 nevypadají dobře

TOP 09 je v nich až na šestém místě, a to se ziskem 5 procent. Kdyby tedy strana kandidovala za dva roky ve volbách samostatně, není jasné, zda by se do Poslanecké sněmovny dostala. TOP 09 se ale nemusí bát, protože pokud bude kandidovat opět s ODS a KDU-ČSL v koalici SPOLU tak mají téměř jasné, že ve sněmovně budou. Koalice SPOLU má totiž podle průzkumů přes 20 procent hlasů.

Dominik Feri byl oblíbený, to mohlo straně pomoci

Dominik Feri byl velice populární na svých sociálních sítích, kde ho sledovali statisíce lidí. Zejména ho sledovali mladí lidé, a možná i díky tomu se v roce 2017 dostala TOP 09 do Poslanecké sněmovny. Populární začal být hlavně kvůli tomu, že na svých sociálních sítích v době pandemie covidu-19 lidi informoval o aktuálních opatřeních. Kdyby tato popularita stále trvala, a Dominik Feri si to nepokazil svými znásilněními na ženách, tak to mohlo být pro TOP 09 skvělé. Bylo by klidně možné, že by se do budoucna stal předsedou strany a TOP 09 by díky tomu mohla mít mnohem lepší výsledky ve volbách.

Markéta Pekarová Adamová TOP 09 moc nepomáhá, spíše naopak

Markéta Pekarová Adamová není moc oblíbená politička. Měla spoustu výroků, které nebyli moc populární. Například ten ze srpna minulého roku, kde lidem radila, ať si radši vezmou další svetr. Za tento výrok schytala velkou vlnu kritiky. Podle ekonoma Lukáše Kovandy to byl výsměch lidem. Otázkou tedy je, zda by si TOP 09 neměla zvolit novou předsedkyni či předsedu. V sobotu 11.11. 2023 se totiž koná celostátní sněm TOP 09. Na něm bude současná předsedkyně strany Markéta Pekarová Adamová obhajovat svoji pozici předsedkyně TOP 09.

TOP 09 moc fandím. Chtělo by to ale mít předsedu, navrhuji pana Válka. Paní Pekarové upřímně moc nefandím.
komentuje na Facebooku paní Věra

Na Facebooku je TOP 09 populární, na Instagramu je to naopak

Zatímco co na Facebooku TOP 09 sleduje 127 tisíc lidí, tak na Instagramu je to jen něco málo přes 17 tisíc lidí. Jejich příspěvky mají pouze desítky nebo stovky liků. Celkově se tedy dá říci, že na jejich sociálních sítích nemají veliké dosahy. Je také vidět, že TOP 09 se moc nedaří oslovovat mladou generaci, která je převážně na Instagramu. Naopak oslovovat mladou generaci na sociálních sítích se daří Pirátům.

Anketa

Myslíte si, že by se TOP 09 mohla samostatně dostat do sněmovny?
Ano, bez starostí.
0 %
Ano, ale těsně.
46,7 %
Ne, ale těsně.
13,3 %
Ne, s velkým odstupem.
40 %
Nevím
0 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 15 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz