Hlavní obsah
Názory a úvahy

Vláda ANO a SPD by byla velká hrozba, musíme podporovat vládní strany

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Lucie Bartošová, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš

Současná politická situace v České republice není vůbec jednoduchá. Lidé jsou kvůli jejich finanční situaci naštvaní na vládu, která ale za jejich problémy nemůže.

Článek

Těžké volební období

Vláda Petra Fialy to nemá vůbec jednoduché. Během svého volebního období již musela řešit spoustu výzev, které na ni čekaly. Jednalo se například o pomoc uprchlíkům z Ukrajiny, vytvoření úsporného balíčku pro lepší budoucnost následujících generací nebo o řešení vysoké inflace, která výrazně zasáhla nás všechny. Toto všechno a mnohem více se vládě skutečně povedlo úspěšně zrealizovat. Společně jsme jako Česká republika zvládli přijmout více než 300 tisíc ukrajinských uprchlíků. Většina z nich zde u nás pracuje nebo chodí do školy. I oni nám tedy přispívají do našeho státního rozpočtu. Na podporu válečně zasažené Ukrajiny tedy můžeme být jako národ skutečně hrdí.

Inflace klesá a potraviny zlevňují

Zdá se, že se situace mění k lepšímu. Inflace v České republice je menší než tři procenta, což je oproti situaci před dvěma lety výrazný pokles. Můžeme to pociťovat i ve svých peněženkách. Ceny potravin u nás klesají nejrychleji z celé Evropské unie. I přes klesající ceny a lepší finanční situaci ale lidé vládě Petra Fialy stále moc nevěří. Spousta voličů totiž zřejmě nerozumí krokům, které vláda dělá. To je také způsobeno špatnou komunikací, kterou musí vláda ještě zlepšit. Lidé si ale musí uvědomit důležitost kroků, které vláda dělá. Jedná se například o důchodovou reformu nebo již zmíněný úsporný balíček. V současné době mohou lidé tato řešení situace vnímat negativně, ale pro mladou generaci jsou právě tyto vládní kroky velice důležité. Chceme přeci, aby i současní mladí lidé měli alespoň nějaký důchod.

Vláda ANO a SPD nám bohužel reálně hrozí

Andrej Babiš a jeho spolustraníci říkají, že by do vlády s hnutím SPD nešli. Lidem z hnutí ANO ale nemůžeme věřit. Je tedy bohužel reálně možné, že by se po příštích volbách do Poslanecké sněmovny mohla vytvořit vláda ANO a SPD. Takovou budoucnost a vládu ale nemůžeme dopustit. Vládnutí Andreje Babiše a Tomia Okamury by pro Českou republiku neznamenalo vůbec nic dobrého. V takovém případě bychom si mohli podat ruku se Slovenskem. Právě Slovensko by pro nás mělo být příkladem toho, jak to přesně nemá vypadat. Musíme se z toho poučit a neudělat tu stejnou chybu, kterou udělalo právě Slovensko, které se nyní orientuje pouze na východ.

Musíme aktivně podporovat vládní strany

Pokud chceme zabránit úspěchu opozičních stran, tak musíme aktivně jednat. Jediným a správným řešením je podporovat vládní strany. Je nesmírně důležité, aby vládní strany ve volbách uspěly a opět získaly nadpoloviční většinu v Poslanecké sněmovně. Bude to těžké, ale musíme věřit, že to vládní strany dokážou. Pokud by to totiž nedokázaly, tak se všichni můžeme právem bát o budoucnost České republiky. Skutečně nechci vysvětlovat svým dětem, že přišly o budoucnost, protože lidé byli tenkrát naivní a věřili, že když budou u moci lidé jako je Andrej Babiš, tak že bude líp.

Extrémisté a populisté cílí na seniory

Populisté, extrémisté a různí manipulátoři mají své cílové skupiny na které aktivně cílí. Jsou to právě senioři. Zejména starší voliči si tedy musí informace více ověřovat a nesmí věřit všemu, co si kde přečtou. Lidem jako je Andrej Babiš nebo Tomio Okamura jde totiž pouze o moc a na lidem jich vůbec nezáleží. Mluvte tedy se seniory a řekněte jim, že i vy chcete mít budoucnost a důstojné důchody. Pokud u nás totiž bude vláda ANO a SPD, tak mladí mít na důchody nebudou. Jak už totiž víme, tak Andrej Babiš skutečně se státními penězi hospodařit neumí. Tuto zkušenost už bohužel máme z pandemie koronaviru, kterou Andrej Babiš naprosto nezvládl.

Pravda a láska zvítězí

Pamatujte, že naděje umírá poslední. Stále máme šanci na to, že v České republice vláda ANO a SPD vládnout nebude. Pokud vládní strany uspějí, tak současná demokratická, slušná a důstojná vláda Petra Fialy může pokračovat. Volby do Poslanecké sněmovny se budou konat příští rok na podzim. Stále je tedy dost času na to, aby si lidé uvědomili, že vláda pro ně aktivně pracuje a opozice jen vše kritizuje a nenabízí ani žádné návrhy řešení. Nebojte, vše nakonec snad dobře dopadne a my budeme i nadále žít v demokratické zemi, která se jasně a hrdě orientuje na západ. Využijte tedy svého volebního práva i příští rok na podzim a běžte volit demokratické strany, které to s Českou republikou myslí dobře.

Anketa

Koho byste nyní volili ve volbách do Poslanecké sněmovny?
ANO
64,5 %
SPOLU
12 %
Piráty
1,5 %
SPD
13,3 %
STAN
0,8 %
SOCDEM
0,8 %
KSČM
3,4 %
Někoho jiného
2,3 %
Nevím
0,5 %
Nevolil bych
0,9 %
Celkem hlasovalo 9183 čtenářů.

Zdroje:

https://denikn.cz/1351383/babis-otevrel-naruc-spd-co-to-prinese-ano-a-co-vladni-koalici/

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-babis-s-okamurou-do-vlady-nepujdeme-lze-o-nas-a-nedrzi-slovo-40467843

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz