Hlavní obsah
Názory a úvahy

Vláda Petra Fialy je důstojná, proevropská a prozápadní vláda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Flickr.com

Premiér České republiky Petr Fiala

Vláda Petra Fialy začala vládnout v těžkých časech. Všechny důležité výzvy se jí ale daří perfektně zvládat. I přes vlnu kritiky je to ale důstojná, proevropská a prozápadní vláda.

Článek

Vláda to nemá jednoduché

Vláda Petra Fialy je u moci již více než 2 roky. Tyto dva roky byly pro vládu velice náročné, protože musela zvládnout spoustu nelehkých a těžkých výzev, které na ní čekali. Jednalo se například o přijmutí tisíců ukrajinských uprchlíků a jejich následnému začlenění do škol a zaměstnání. Vláda ale musela řešit i špatné hospodaření minulých vlád a kvůli tomu musela udělat spoustu nepopulárních kroků.

Spousta lidí vládě nevěří

Kvůli nepopulárním a odvážným krokům vládě spousta lidí nevěří. Vláda totiž lidem neumí vysvětlit, že kroky, které dělá, jsou důležité pro budoucnost České republiky a příští generace ze ně bude velice vděčná. Na sociálních sítích a v ulicích tedy můžeme vidět spoustu kritiky a nadávání na současnou vládu. Bohužel se často o vládě šiří i různé polopravdy a dezinformace. Podle demonstrací to ale vypadá, že vláda je oblíbená. Na demonstrace proti vládě totiž chodí jen pár tisíc lidí. Největší demonstrace od vzniku samostatné České republiky se konala v Praze na Letenské pláni a dorazilo na ní více než 200 tisíc lidí. Lidé tehdy na demonstraci jasně ukázali tehdejší vládě Andreje Babiše svůj nesouhlas.

Důstojná, proevropská a prozápadní politika

Vláda i přes vlnu kritiky stále vede důstojnou, proevropskou a prozápadní politiku. Je dobře, že se vláda nenechá opozicí odradit a zastrašit. Kromě slušné vlády máme také konečně již přes dva roky slušného premiéra. Po Andreji Babišovi je toto velká změna. Petr Fiala je reprezentativní a slušný člověk kterému nejde o své vlastní zájmy ale o to, abychom jako Česká republika měli budoucnost. Petr Fiala je také příkladem toho, že politiku lze dělat i bez lhaní, švindlování a zastrašování.

Anketa

Podporujete více Petra Fialu nebo Andreje Babiše?
Petra Fialu
15,5 %
Andreje Babiše
84,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 5765 čtenářů.

Vláda má spoustu úspěchů

Vládě se daří pracovat na spoustě věcech. Vláda má úspěchy v oblastech obrany a bezpečnosti státu, zahraniční politiky, digitalizace, dopravy a spousty dalších oblastech. Konkrétně se jedná například o to, že vláda digitalizuje a zjednodušuje státní správu, rozumně hospodaří, vede skvělou zahraniční politiku, investuje 2 % HDP na obranu a bezpečnost státu. Více úspěchů vlády Petra Fialy najdete v tomto článku.

Vláda musí začít vysvětlovat své kroky

Pokud chce vláda Petra Fialy ve své práci pokračovat i po volbách do poslanecké sněmovny v roce 2025, tak musí co nejdříve začít vysvětlovat veřejnosti své kroky. Důležité je také i to, aby se aktivně setkávala s lidmi. Vláda ale musí formou různých informačních videí k lidem mluvit, a to upřímně a pravdivě tak, aby v lidech opět obnovila důvěru. Jedině tak mohou vládní strany v příštích volbách uspět.

Anketa

Jakou známku byste dali vládě Petra Fialy?
1
7,1 %
2
4,2 %
3
1,6 %
4
2,4 %
5
84,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 5998 čtenářů.

Zdroje:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Je_to_na_n%C3%A1s!

https://plus.rozhlas.cz/dva-roky-vlady-petra-fialy-rozpor-slov-a-cinu-komunikacni-problemy-a-klesajici-9138949

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-rekordni-neduvera-ve-vladu-fialovi-uz-neveri-ani-vlastni-volici-235452

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz