Hlavní obsah
Názory a úvahy

Vláda Petra Fialy musí pokračovat i příští volební období

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Flickr.com

Premiér České republiky Petr Fiala

Vláda Petra Fialy má už jen rok a kousek na to, aby přesvědčila občany o tom, že právě jejich vláda přinesla do politiky opět slušnost a důstojnost. Podaří se jí to a získá si opět důvěru občanů?

Článek

Evropské volby nedopadly nejlépe

Pro vládní strany Evropské volby nedopadly úplně dobře. Koalice SPOLU si věřila na vítězství, ale nakonec skončila s odstupem na druhém místě. Ani hnutí STAN a Piráti rozhodně bohužel nezískaly takový výsledek, jaký by si představovaly. Zvláště pro Piráty tyto volby nedopadly vůbec dobře. Jejich výsledky a práce v Evropském parlamentu se totiž bohužel nedostaly mezi lidi. Znamená to tedy, že hlavně Piráti musí začít lidem ukazovat, že jsou jediným hlasem liberální a proevropské politiky v České republice.

Těžké volební období

Vláda Petra Fialy to nemá vůbec jednoduché. Během svého volebního období musela udělat spoustu nepopulárních, ale přitom tak důležitých kroků. Předchozí vlády na lidi kašlaly a pro budoucnost České republiky neudělaly vůbec nic. Současná vláda tyto chyby napravuje a dává republiku do pohybu. Například nyní spustil Ivan Bartoš digitální stavební řízení, které lidem usnadní život a Českou republiku posune do 21. století. Lidé jsou ale stejně naštvaní, i když k tomu vůbec nemají žádný důvod. Když předchozí vlády na digitalizaci kašlaly, nikomu to nevadilo, ale jakmile se někdo o digitalizaci snaží a první den spuštění jsou nějaké komplikace, všichni si hned stěžují. Vláda to tedy opravdu nemá jednoduché.

Vládní úspěchy musí být vidět

Opoziční a další mimoparlamentní strany dělají vše proto, aby vládu co nejvíce poškodily. Bohužel právě tyto strany mají na sociálních sítích největší dosahy a jsou tak vidět. Vládní strany na toto musí reagovat a začít být na sociálních sítích aktivní. Vláda musí aktivně vysvětlovat své kroky, které dělá, a začít ukazovat své úspěchy. K tomu je nejlepší používat právě sociální sítě, které vládní strany mají, ale nejsou na nich aktivní. Kromě sítí je důležitý i osobní kontakt s lidmi. Lidé musí vidět, že se o ně vládní politici zajímají. Toto již ale vládní politici plní. Například premiér Petr Fiala se rozhodl po celé České republice pořádat besedy, kde již vládní kroky vysvětluje a obhajuje.

Vláda musí pokračovat

Je naprosto zásadní a klíčové, aby i příští volební období mohla vláda Petra Fialy pokračovat. Současná vláda je proevropská a prozápadní a je důležité, aby se tímto směrem České republika orientovala i v následujících letech. Pokud současné vládní strany v příštích volbách do Poslanecké sněmovny totiž neuspějí, bude to pro Českou republiku a její občany opravdu špatná zpráva. Znamenalo by to, že by ve vládě bylo hnutí ANO, SPD a možná ještě nějaké další populistické či extremistické hnutí. Toto nemůžeme v žádném případě naší budoucnosti udělat a dopustit, tomuto musíme společně zabránit.

Proč bych měl volit vládní strany?

Spousta lidí si teď vlastně říká, proč by vládní strany měla volit. Vždyť přece žádné úspěchy nemají a na lidi kašlou. To ale není pravda, protože za vládou Petra Fialy stojí jasné výsledky a spousta úspěšně odvedené práce. Nejvíce se vláda může chlubit zahraniční politikou, kterou dělá skvěle. Dále to jsou například již zmíněné pokroky v digitalizaci, která se za této vlády opravdu rozjela. Nesmíme také zapomenout na investice do modernizace armády, protože tato investice je zároveň investicí do naší budoucnosti. Vedeme také důležitou pomoc Ukrajině, která se nám určitě vyplatí. Úspěchů má vláda ale mnohem více, to bychom tu museli být ale ještě hodně dlouho.

Je úspěch vládních stran reálný?

Nic není ztracené, teď musíme zabrat. Máme ještě více než rok na to, abychom se všichni spojili a lidem ukázali, že vláda Petra Fialy je jediné správné řešení. Jedině pokud se spojíme, tak můžeme zvládnout velké věci. Úspěch vládních stran tedy je reálný, ale rozhodně to nebude lehký souboj. Opozice a další strany udělají vše proto, aby vládní strany neuspěly. Doufejme ale, že se jim to nepodaří. Nenechte se tedy opozicí zastrašit a podporujte vládní strany, které mají jasnou orientaci na západ.

Anketa

Podporujete vládu Petra Fialy?
Určitě ano
11 %
Spíše ano
0,7 %
Spíše ne
1 %
Určitě ne
87,3 %
Celkem hlasovalo 1525 čtenářů.

Zdroje:

Pokud se vám tento článek líbil a chcete dostávat upozornění na další články od tohoto autora, klikněte na tlačítko SLEDOVAT u jeho jména.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz