Hlavní obsah
Názory a úvahy

Vláda Petra Fialy vrátila politice slušnost a důstojnost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Flickr.com

Premiér České republiky Petr Fiala

Vláda Petra Fialy již více než dva roky v České republice reprezentuje politiku, která je slušná a důstojná. Opozice vládní politiku ale pravidelně a neoprávněně kritizuje.

Článek

Převzetí po Andreji Babišovi

Vláda Petra Fialy převzala zemi v katastrofálním stavu po Andreji Babišovi. Právě Andrej Babiš totiž pro Českou republiku neudělal vůbec nic. Svou neschopnost ukázal již při covidové situaci, kdy jeho vláda vydávala velice chaotická a nelogická opatření. Navíc původně měla Babišova vláda v plánu i povinné očkování, které naštěstí vláda Petra Fialy zrušila. Česká republika ale utrpěla i tehdy, kdy Andrej Babiš rozdával seniorům předvolební dárečky. Bylo mu asi jedno, že to zaplatí dnešní děti, protože jemu na lidech nikdy nezáleželo, nezáleží a záležet nebude. Bohužel ale platí, že volič má krátkou paměť. Na Babišovo vládnutí si tedy spousta lidí již nevzpomene a lidé tak žijí v naději, že všechno bude s Andrejem Babišem lepší. S ním by byla současná ekonomická a společenská krize ale ještě mnohem horší.

Nepopulární kroky vlády

Vláda Petra Fialy musela již několikrát během svého volebního mandátu udělat spoustu nepopulárních kroků. Lidem se na první pohled mohou zdát šílené a lidé jim nemusí rozumět. Je tedy důležité, aby je vládní politici dokázali lidem vysvětlit. Lidé totiž musí pochopit, že právě teď se rozhoduje o budoucnosti současné mladé generace. Vláda v tom mohla mladou generaci nechat, ale rozhodla se jí pomoci a to i přes to, že během toho ztratila pár politických bodů. Předchozí vlády takovou odvahu neměly. Vláda má tedy do voleb ještě co dělat, aby své odvážné kroky lidem skutečně dobře vysvětlila. Vládní strany totiž musí ve volbách uspět, protože jinak by byla České republika v ohrožení.

Slušná a důstojná politika

Opoziční politici mohou vládě jen závidět to, jak perfektně zvládá zahraniční politiku, kterou vede slušně a důstojně. V zahraničí vláda jasně ukazuje své postoje k aktuálním tématům. Nejen sousední státy tedy vědí, že Česká republika je hrdým členem NATO a EU. Zároveň jsme také zemí, která jasně ukazuje, že Putin je agresor. Ukrajina totiž nesmí padnout a my jí musíme i nadále pomáhat. Ukrajina totiž skutečně bojuje za naši svobodu. Právě teď je možná podpora Ukrajiny ještě důležitější a potřebnější než na samém začátku. Nesmíme tedy v žádném případě v podpoře polevovat.

Rostoucí podpora

Podle posledních průzkumů podpora vládních stran roste. Může se to zdát jako malý růst, ale v dlouhodobém časovém období to zas tak zanedbatelný růst není, což je dobrá zpráva. Lidem už pomalu začíná docházet, že vládu Petra Fialy pro lepší budoucnost potřebujeme. Nejlepším průzkumem budou ale samozřejmě volby. Ty do Poslanecké sněmovny se již pomalu blíží, konat se budou příští rok na podzim. Stále ještě mají vládní strany ale dost času na to, aby získaly spoustu voličů na svou stranu. Nebude to ale jednoduché a rozhodovat budou hlasy. Doufejme ale, že se to nakonec podaří a slušná politika vydrží v České republice co nejdéle.

Jsem v důchodu a souhlasím s politikou vlády Petra Fialy.
Anna, důchodkyně

Státník Petr Fiala

V čele vlády máme konečně pořádného a schopného státníka, který si na nic nehraje. Je slušný, důstojný a jasně se orientuje na západ. Jenom si občas trošku protiřečí. To se stalo například u hlasování o manželství pro všechny, kde návrh zákona Petr Fiala nepodpořil. Hodně si tedy protiřečí v tom, když říká, že patříme na západ. Mohli jsme na západ patřit, ale to bychom museli mít manželství pro všechny. Pro byli poslanci za Piráty, STAN a TOP 09. Petr Fiala tedy je schopný státník, ale v této funkci by byl mnohem lepší předseda Pirátů Ivan Bartoš. Poslanecká sněmovna by také konečně potřebovala větší liberálnější vítr. Současní poslanci jsou totiž většinou velice konzervativní. Ve 21. století je překvapením, že tomu tak stále ještě bohužel je.

Anketa

Podporujete vládu Petra Fialy?
Určitě ano
18,3 %
Spíše ano
1 %
Spíše ne
1,9 %
Určitě ne
77,9 %
Nevím
0,9 %
Celkem hlasovalo 104 čtenářů.

Zdroje:

https://vlada.gov.cz/

https://www.facebook.com/petr.fiala1964

https://www.facebook.com/groups/podporovatelevladypetrafialy

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz