Hlavní obsah
Názory a úvahy

Nahrávka opozici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stanjura jako Kalousek

Článek

Současná vláda premiéra Petra Fialy svým návrhem na snížení zákonné mimořádné valorizace důchodů v červnu 2023 překvapivě nahrává opozici. Nabízí hnutí ANO i Okamurově SPD roli statečných ochránců několika milionové skupiny voličů, našich občanů v důchodu. Podepisuje si tím porážku v příštích parlamentních volbách, kvůli problematické úspoře několika miliard ve státním rozpočtu. Problematické proto, že je retroaktivní a v rozporu se zákonným nárokem. Vláda měla spíše navrhnout úpravu valorizace až pro další mimořádnou valorizaci, což by bylo naprosto v pořádku.

Připomíná to jednání bývalého ministra financí Miloslava Kalouska v Nečasově vládě, který během svého působení navýšil důchody o legendárních 30 Kč a vešel do historie jako nejlepší ministr financí ve střední Evropě ve své době. To, co ušetřil, socialistická a po ní Babišova vláda rozházely. Vzala si z tohoto Kalouskova„úsporného“ jednání současná vláda poučení?

Je škoda, že ne. Proto dopadne současný ministr financí Stanjura i jeho vláda bohužel stejně jako Nečasova vláda s ministrem financí Kalouskem. Nechtěným výsledkem tohoto problematického návrhu je vzkříšení oslabeného Babiše a jeho hnutí z prohraných prezidentských voleb spolu s posílením postavení SPD Tomia Okamury.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám