Hlavní obsah
Lidé a společnost

Obsáhlý rozhovor s maďarským premiérem Viktorem Orbánem v XTV

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Tomáš Němec - vlastní fotka

Malá soukromá internetová televize supluje úlohu veřejnoprávní České televize

Článek

Maďarský premiér Viktor Orbán je pro současnou českou vládu kontroverzním politikem. Stejně tak hlavní česká média mu nejsou nakloněna. Proto jsem byl překvapen, když na mě vyskočil na YouTube obsáhlý videorozhovor s ním. Minulý týden ho pro internetovou televizi XTV natočila Alexandra Mynářová.

Stále slyším z našeho Českého rozhlasu o tom, jaký je Orbán zloduch, ale ještě nikdy jsem neslyšel přímo od něj postoj k Evropské unii, k válce na Ukrajině nebo zdali a kdy přijme Maďarsko euro. Nejde o to, zda já, občan České republiky, s ním souhlasím. Ostatně nemám ani důvod s ním souhlasit nebo nesouhlasit. Důležité mi připadá slyšet jeho postoje přímo od něj a nikoli několikrát přežvýkané českými politickými komentátory. Pokud byste si chtěli tenhle padesátiminutový rozhovor poslechnout, zde je odkaz

Je však smutné, že tento rozhovor natočila malá soukromá internetová televize a nikoli veřejnoprávní Česká televize, která má publikovat různost názorů a ukazovat politiku v celé šíři. Na to si ji přece platíme. Ale ona stále rozděluje politiky na dobré a špatné. České i ty zahraniční. Překvapilo mě, že Viktor Orbán mimo jiné řekl, že česká eurokomisařka Věra Jourová ublížila Maďarsku a mluvila o něm pohrdlivě. Orbán řekl, že po evropských i amerických volbách by Maďarsko chtělo vyměnit válku na Ukrajině za mír.


Rozhovor s Viktorem Orbánem se uskutečnil v Budapešti, kam XTV svou redaktorku vyslala. Byl simultánně tlumočen z maďarštiny do češtiny přímo při natáčení.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz