Hlavní obsah
Lidé a společnost

Telenovela Agáta Hanychová snad nikdy neskončí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pavel Ševela, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=11757322

Když už si člověk myslel, že bude trochu klid, otevře zprávy a tam na něj vyskočí: Zhroucená Agáta na Silvestra! Agáta se potají vdala! Sepište si předmanželskou smlouvu, doporučuje Agáta!

Článek

Normálně nemám ve zvyku reagovat na články o známých osobnostech. A už vůbec ne o osobnostech, které se proslavily… čím vlastně? Tím, že jsem se o ně nikdy nějak výrazně nezajímal, tak kolikrát ani nevím, čím se proslavily. Ale když na mě vyskakuje dlouhou dobu nějaká osobnost a většina bulvárních i méně bulvárních článků se točí kolem jednoho jména, tak to nakonec rozkliknu a přečtu, abych nebyl úplně mimo.

Nikomu se nevysmívám, že podobné zprávy čte nebo se o tyto osobnosti zajímá. Koneckonců nyní o jedné takové osobnosti píšu článek a tím vlastně k tomu všemu sám přispívám. Poměrně nerad, musím přiznat. Ale už mi to nedalo.

Je celkem běžné a ve společnosti normální, že se zajímáme o lidi kolem sebe, o známé lidi, o trochu bulvární informace z jejich života. Proč by ne… sice je to trochu smutné, že se většinově zajímáme víc o tyto lidi, než o někoho, kdo něco objevil, vytvořil, s něčím pomohl, byl užitečný společnosti… Ale takoví lidé jsou s tím většinou asi smíření, že nebudou středem pozornosti celé společnosti a mnohdy o to asi ani nestojí. Na druhou stranu tzv. celebritám vůbec nezávidím, že jsou neustále pod dozorem bulvárních pisálků, fotografů a každý jejich přešlap, chvilka intimity, touha po minutě o samotě je pod dohledem fotografa a během chvíle se ocitají na titulních stranách. I když - někteří o to dokonce stojí.

Agáta Hanychová na mě vykukovala z náhledů na články snad celý tenhle rok a vlastně nejen rok. Už i dříve, ale v poslední době se s ní roztrhl snad celý pytel. Tak jsem si šel přečíst, kdo to vlastně je, kromě toho, že je to dcera herečky Veroniky Žilkové, což byla snad jediná znalost, kterou jsem o ní měl.

Narodila se v dubnu 1985 herečce Veronice Žilkové a režisérovi Jiřímu Hanychovi. Vystudovala umělecky zaměřené školy - Střední odbornou školu umění a managementu a pak obor Tvůrčí fotografie na Slezské univerzitě v Opavě. Nyní se prezentuje jako módní návrhářka, modelka (vlastní i modelingovou agenturu), moderátorka, influencerka. Už jen na základě těchto informací bych si asi vytvořil obraz člověka, který bude pravděpodobně volnomyšlenkářský, společenský, pohybovat se na hraně bulvárnosti a asi si i nejspíš užívat pozornosti.

Nejdříve prožila vztah se sportovcem Dopitou, z něhož vzešel jejich syn Kryšpín. Už o dva roky později se však vdala za herce, hudebníka a moderátora Jakuba Prachaře. Prožili spolu sedm let, během kterých se narodila dcera Mia. Velká (?) láska však v roce 2020 vzala za své a pár se rozvedl. Nějakou dobu pak byla Agáta partnerkou Jaromíra Soukupa, také dost zvláštního člověka, aby jej nakonec odkopla a nyní plní stránky bulváru její utajená svatba s Dopitou, s nímž má Kryšpína.

Jedna věc samozřejmě je, jak se člověk prezentuje na veřejnosti a jak to má ve svém soukromém životě, kam nechce nechat veřejnost nahlédnout. Navenek to může být člověk, u kterého si řeknete, že se vyžívá ve skandálech a který se drží hesla, že i špatná reklama je reklama. Doma to však může být člověk, který to má úplně jinak, ale jen využívá zájmu společnosti, který mu dává příležitost si více vydělat. Nevím, jak to má Agáta a ať už by to měla jakkoliv, rozhodně jí to nemůžu mít za zlé. Každý svého štěstí strůjcem a pokud jí to takto vyhovuje, tak je to v pořádku.

Jen mě mrzí, že se o lidech jako Agáta píše tak moc a často, že se zvláště pro mladou generaci stávají jakýmisi vzory, někým, o kom je stále slyšet a vidět. A řada mladých, zejména dívek, se pak v takovýchto lidech zhlédne a mají pocit, že takto je to v pořádku a chtějí je napodobit.

Jsem dalek toho, abych psal o úpadku společnosti. Ne každý chce číst intelektuální články a ne každý, kdo je rád čte, je chce číst pořád. Něco jednoduchého na odlehčení přijde vhod. Jen je otázka, zda by nebylo vhodné to trochu více vybalancovat. Informovat více o lidech, kteří něco dokázali, kteří nám mohou být v něčem inspirací. Kteří se dokázali poprat s těžkým osudem. Pak by si možná i řada z nás začala více vážit toho, co máme.

Místo toho nyní čteme o tom, jak se Agáta utajeně vdala za Dopitu, partnera, s nímž měla na počátku syna Kryšpína. To by nebylo nic špatného, člověk asi někdy musí vyzkoušet více cest (v tomto případě partnerů), než si uvědomí, co vlastně chce, očekává a s kým mu je dobře. Ale způsob, jakým Agáta prostřídala nespočet partnerů (nejen výše jmenované), informace o jejích mimomanželských aférách, které stály za rozpadem manželství s Prachařem, to vše už je jiná liga.

S Prachařem se znala ještě předtím, než se dali dohromady jako pár. V podstatě se znali odmala. On po ní asi toužil víc než ona po něm, ale věřím, že v určitém bodě byly jejich city vyrovnané. Agáta je ale typ člověka, který si rád užije, jde do všeho po hlavě, ale nadšení mu příliš dlouho nevydrží a vše stejně tak rychle vyprchá. Vztah se snažili udržet i poté, co vyšly najevo její mimomanželské eskapády, ale udržte něco, co už je v podstatě naprosto rozpadlé.

Pak si užívala nějaký čas s Jaromírem Soukupem, taktéž povahově velmi zvláštním člověkem. Člověk by až řekl, že se k sobě opravdu i hodí. Čemuž nejspíš věřil i Soukup a dodnes není schopen se vyrovnat s tím, že byl jen další krátkou kapitolkou Agátina života. O to víc jej nyní zasáhla zpráva, že se Agáta vdala za Dopitu.

A Agáta? Ta nyní mladým vdavekchtivým ženám doporučuje, aby si před svatbou sepsaly předmanželskou smlouvu, aby se nedostaly do situace, že budou muset vyplácet své manžely nebo aby neskončily po rozvodu bez prostředků. Rada to asi není úplně špatná, i když jsem nikdy příznivcem těchto smluv nebyl, ale chápu je třeba v případě, že se v daném vztahu počítá s tím, že partnerka bude partnerovi zajišťovat domácí zázemí a on se bude věnovat kariéře. Po rozchodu by byla ona znevýhodněná, což by nebylo fér. Pokud ve vztahu pracují oba a oba zajišťují péči o domácnost, pak k tomu nevidím důvod. I po rozvodu se budou jistě schopni o sebe postarat.

Co mě však fascinuje, že předmanželskou smlouvu staví na své zkušenosti s Prachařem, kterému prý chudinka musela vyplatit několik milionů. Které by ani neměla, kdyby její maminka neprodala chatu. Expartnerovi nemůže přijít na jméno a shazuje ho jako člověka, který si tyto peníze nechal vyplatit.

Upřímně, já bych si je vyplatit nenechal, i kdybych měl třít bídu s nouzí. Od člověka jako je Agáta bych asi nechtěl vůbec nic. Ale na druhou stranu - proč by vlastně ne? K rozpadu vztahu přispěla především ona a to svými nevěrami. A takový člověk nyní dává rady nastávajícím manželkám. Není to paradox?

Rád bych napsal - „Dost bylo Agáty!“. Ale je mi jasné, že nebylo a nebude. Že stále bude plnit bulvár (a nejen ten) svými životními útrapami a nevyžádanými radami. Jen doufám, že budou nezkušení lidé, v tomto případě asi hlavně teda dívky a ženy, v tomto směru odolné a Agátin příběh pro ně nebude inspirací, ale spíše odstrašujícím příkladem. Kde jsou ty doby, kdy si společnost cenila vzájemného respektu, úcty a věrnosti?

Anketa

Jak vnímáte Agátu Hanychovou vy?
Baví mě sledovat její příběh.
3 %
Baví mě sledovat její příběh, ale někdy toho je moc.
2,5 %
Nebaví mě, ale vzhledem k množství článků o tom vím víc, než bych chtěl/a.
71,5 %
Nebaví mě a články o ní mě rozčilují.
18,5 %
Kdo to je?
4,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 7961 čtenářů.

Článek byl sepsán s pomocí následujících zdrojů:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Ag%C3%A1ta_Hanychov%C3%A1

https://www.kafe.cz/celebrity/agata-hanychova-jakub-prachar-vztah.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

https://zivotvcesku.cz/rezignovana-reakce-jaromira-soukupa-na-svatbu-agaty-hanychove-o-moznych-pocitech-medialniho-magnata-promluvil-psycholog/

https://www.idnes.cz/zpravy/revue/vztahy-a-sex/agata-hanychova-vztah-jaromir-soukup-rozchod.A230906_080943_sex_zar

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz