Článek
V sobotu 29. března od 10 do 17 hodin se tu koná potřetí Festival farmářských produktů, který už týdny předem přitahuje pozornost a očekávání. Objeví se tu 90 farmářů, kteří představí 913 produktů, všechny s garancí kvality certifikace Roter Hahn. Unikátního sdružení farem, podporujících regionální životní styl, ale také nabízejících koncept ubytování na statcích a venkovských usedlostech.

Každý z účastníků musí obsloužit vlastní stanoviště a nabídnout možnost ochutnávky i zakoupení. A co je nejdůležitější, všichni zde budou k dispozici veřejnosti, aby se s ní podělili o vášeň, která stojí za jejich prací. Cílem akce je jako vždy přiblížit lidem venkovský životní styl jihotyrolských zemědělců, hluboce ho pochopit, a ještě více ocenit autentické plody této země - zdravé, chutné a pravé. Místní suroviny, řemeslné zpracování a slepá degustace odborníky z potravinářského průmyslu, to vše jsou ingredience pro nejkvalitnější farmářské produkty.

„Festival FarmFood vznikl s cílem zvýšit povědomí o kvalitních zemědělských produktech, které se pěstují a zpracovávají se zaměřením na regionálnost a sezónnost. Všechny výrobky Roter Hahn drží pevný hodnotový řetězec, obsahují sto procent jihotyrolských produktů, kontrolovanou kvalitu výrobků a záruku přímého zemědělského původu bez barviv a chemických konzervantů,“ potvrzuje Hans J. Kienzl, vedoucí marketingového oddělení jihotyrolského zemědělského sdružení Südtiroler Bauernbund.

Vedle toho zde předvede své umění devět známých kuchařských šéfů jako třeba Chris Oberhammer, Manuel Ebner nebo Andrea Irsara, připravujících své speciality z regionálních produktů. Můžete se zúčastnit ochutnávkových workshopů i s průvodcem, postupně sýrů, vína i ovoce, k tomu je ovšem potřeba se zaregistrovat na webu. Letos poprvé se v Pavillonu Des Fleurs koná Galavečeře s pětichodovým menu a párovanými víny, opět třeba včasné přihlášky.
