Hlavní obsah
Jídlo a pití

Do Merana za císařovnou Sissi, ale i vybranými sýry, víny a ovocem

Foto: Tomáš Nohejl

Honosný a vyhlášený secesní Lázeňský dům, symbol jihotyrolského Merana na severu Itálie, s oblibou navštěvovala rakouská císařovna Alžběta Bavorská, zvaná Sissi. Teď ho obsadí farmáři a zemědělci.

Článek

V sobotu 29. března od 10 do 17 hodin se tu koná potřetí Festival farmářských produktů, který už týdny předem přitahuje pozornost a očekávání. Objeví se tu 90 farmářů, kteří představí 913 produktů, všechny s garancí kvality certifikace Roter Hahn. Unikátního sdružení farem, podporujících regionální životní styl, ale také nabízejících koncept ubytování na statcích a venkovských usedlostech.

Foto: Tomáš Nohejl

Každý z účastníků musí obsloužit vlastní stanoviště a nabídnout možnost ochutnávky i zakoupení. A co je nejdůležitější, všichni zde budou k dispozici veřejnosti, aby se s ní podělili o vášeň, která stojí za jejich prací. Cílem akce je jako vždy přiblížit lidem venkovský životní styl jihotyrolských zemědělců, hluboce ho pochopit, a ještě více ocenit autentické plody této země - zdravé, chutné a pravé. Místní suroviny, řemeslné zpracování a slepá degustace odborníky z potravinářského průmyslu, to vše jsou ingredience pro nejkvalitnější farmářské produkty.

Foto: Tomáš Nohejl

„Festival FarmFood vznikl s cílem zvýšit povědomí o kvalitních zemědělských produktech, které se pěstují a zpracovávají se zaměřením na regionálnost a sezónnost. Všechny výrobky Roter Hahn drží pevný hodnotový řetězec, obsahují sto procent jihotyrolských produktů, kontrolovanou kvalitu výrobků a záruku přímého zemědělského původu bez barviv a chemických konzervantů,“ potvrzuje Hans J. Kienzl, vedoucí marketingového oddělení jihotyrolského zemědělského sdružení Südtiroler Bauernbund.

Foto: Tomáš Nohejl

Vedle toho zde předvede své umění devět známých kuchařských šéfů jako třeba Chris Oberhammer, Manuel Ebner nebo Andrea Irsara, připravujících své speciality z regionálních produktů. Můžete se zúčastnit ochutnávkových workshopů i s průvodcem, postupně sýrů, vína i ovoce, k tomu je ovšem potřeba se zaregistrovat na webu. Letos poprvé se v Pavillonu Des Fleurs koná Galavečeře s pětichodovým menu a párovanými víny, opět třeba včasné přihlášky.

Foto: Tomáš Nohejl

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz