Hlavní obsah
Sport

Jaroslav Šilhavý by měl okamžitě skončit. Ztratil smysl pro realitu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Tadeáš Bednarz, Wikipedia (CC BY-SA 4.0 Deed)

Čtvrteční zápas v albánské Tiraně naplno ukázal, že trenér české reprezentace v žádném případě není muž na svém místě.

Článek

Nejde jen o potupnou prohru 0:3, ale hlavně o předvedenou hru, které v žádném případě nepřipomínala ani evropský průměr. Jistě, kdyby Mojmír Chytil proměnil v první minutě utkání svou velkou šanci a kdyby gólman Jiří Pavlenka nezaváhal při první brance soupeře, tak se zápas mohl vyvíjet jinak. Jenže to jsou samé „kdyby“ – a na to se samozřejmě nehraje. Mimochodem Mojmír Chytil si za své vyloučení může sám, protože jemu udělená první žlutá karta byla úplně zbytečná. Zatáhnout soupeře za dres na své útočné polovině hřiště je neomluvitelná chyba. Jestli vyrovnávací gól na 1:1 reprezentačního útočníka měl platit, nebo měl být vyloučen, vede k velké polemice. Rozhodnutí na hřišti se již ale vrátit nedá.

Na druhou stranu již při domácí remíze s Albánií byla taktika tohoto týmu zcela jasná. Žádný presink na své útočné polovině, důkladná obrana a po získání míče smrtící brejky, ze kterých vznikaly vyložené šance, a tím pádem i góly. Reprezentanti z Balkánského poloostrova pak vše doplnili nebezpečnými střelami z dálky.

Ve čtvrtek si čeští fanoušci mysleli, že ze všech těchto poznatků se trenér českého týmu poučil a na základě toho byla postavena i taktika na tento zápas. Jenže skutečnost vypadala úplně jinak. Nejenže se Jaroslav Šilhavý nepoučil, ale ještě k tomu opět postavil fotbalisty, kteří ve svých klubech nehrávají a nemají tak patřičnou formu. David Jurásek, Václav Černý ani Adam Hložek nemají své místo v základní sestavě svých klubů jisté, tak nemůžou hrát v reprezentaci. Jiří Pavlenka a Jakub Brabec sice ve svých klubech hrají, ale jak je vidět, tak formu také nemají.

Ve čtvrtek jsme potřebovali především rychlé obránce, kteří by stačili soupeřovým útočníkům. Hráči ze základní sestavy to určitě nebyli. My je určitě máme, ale to by český kouč nesměl dát na zvučnost jména, ale na aktuální formu jednotlivých hráčů. Což buď neumí, nebo úmyslně staví jen své oblíbence.

Ve středu zálohy viditelně chyběl špílmachr národního týmu. Tomáš Souček jím nikdy nebude, přestože je velkým fotbalovým dříčem. Antonín Barák byl odejit, tak trenér národního mužstva musí hledat dále. Naší hře chyběl nápad a bez něj obranu silnějších celků nepřekonáme.

Jenže trenér českého národního týmu už měl dost času. A nevyužil ho. V reprezentaci hráči bez formy nebo bez stálého místa v základní sestavě svých mužstev nemají co dělat. No a pokud je Jaroslav Šilhavý povolává pořád, tak z místa reprezentačního trenéra by měl být odvolán i on. Neprodleně, než bude pozdě a kvalifikace bude ztracena.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám