Hlavní obsah
Názory a úvahy

Co s Mašíny?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Pozor na vymývání mozků, jako to dřív dělávali komunisté.

Článek

V posledních dnech si připadám, jako po duševní masáži. Mám pocit, že čím více se blíží datum předání státních vyznamenání, tak se stupňuje tlak na prezidenta a duševní soustavy nás ostatních.

Je to o tom, že se nám snaží vnutit, že Mašínové byli hrdinové a že bez nich by žádná sametová revoluce nebyla. Přitom všichni z historie víme, že se snažili se dostat z Československa za každou cenu a lidské životy je nezajímali. Zvláště ne české životy.

A tato kampaň je vedená také v době, kdy vrcholí podpora Izraeli, kdy kupujeme 48 raket (které spotřebují na Ukrajině za dva dny) za miliardy. Kdy se v USA (náš nedostižitelný vzor) opět vraždilo pomocí střelné zbraně. Máme v této době vyznamenávat skupinku lidí, která vraždila na našem území střelnými zbraněmi. Je to snad návod pro mladé, aby své vlastní problémy řešila podobně?

Pokud prezident podlehne tlaku a Mašíny vyznamená (na rozdíl od těchto vrahů si jejich otec vyznamenání zasloužil), je velký předpoklad, že tím podpoří podporovatele komunistů a plivne na všechny, kteří se v poválečné době starali o rozvoj vědy, pracovali pro náš průmysl a zemědělství a vychovávali další generaci pro rozvoj Československa, pro to, aby byl vyrovnaný rozpočet a náš stát byl samostatný. Samozřejmě nezapomínám ani na stinné stránky této doby, ale bohužel život po válce nebyl jednoduchý a informace se hůře předávaly než dnes.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám