Hlavní obsah
Hobby a volný čas

Fotogalerie: Začíná léto. Květiny ráno na zahrádce

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Václav Kovalčík

Úvodní ilustrace

„Situace po noční bouřce a vydatném dešti na zahrádce přímo nádherná!“

Článek

Situace po noční bouřce a vydatném dešti na zahrádce přímo nádherná! Vykvetly mi další denivky a kala. Tyhle rostliny totiž pěstuji v truhlících. A tak jsem vytvořil fotografie začínajícího letního období.

Foto: Václav Kovalčík

Kvetoucí kala (Zantedeschia)

Včera jsem dokonce zaléval květiny, neboť pociťovaly na horkém slunci extrémní sucho. Vláhy je teď dost, a tak zahrádka připomíná květnatý tropický deštný prales, jenž je zázemím pro užitečné živočichy.

Foto: Václav Kovalčík

Kvetoucí denivka (Hemerocallis)

Zdejší zahradní flóra jest pestrá, i když moc letniček v poslední době nepěstuji. Nádherně kvetou svazenky, rozmáhá se lichořeřišnice, zvětšily se jiřinky a slunečnice. Pro trvalky jako jest rozrazil klasnatý, šuškarda, třapatka nachová, juka vláknitá to rovněž znamená mohutný růst.

Foto: Václav Kovalčík

Kvetoucí denivka (Hemerocallis)

Příznivou atmosféru také pociťují meruňka, muchovník, kdouloň, kultivar zimolezu kamčatského atd. I letněné pokojovky přivítaly letní déšť.

Václav Kovalčík, Zlín

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz