Hlavní obsah
Knihy a literatura

Můj pramenný sen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O mém nedávném snu, který se mi zdál. Vyzařuje z něj fantazijní symbolismus, jenž tvoří tajemný příběh.

Článek

Voda teče, rozléhá se ze svého pramene do okolní krajiny. V krajině se shromažďují obrovské davy lidí pronásledující vysoké potentáty, kteří už nemají kam couvnout.

Jeden malý kluk se se svými kamarády rozhodl, že ochrání původní čistý pramínek před dobovou zkázou. Kamarádi mu pomáhají s ukládáním zurčící fontánky do lůna Země.

Ještě večer malý klučina zasypává pramínek jen tak pro jistotu. Pak odchází po odkryté cestičce bystřiny s krásným pocitem, že zachránil přírodní skvost před hamižnou lidskou civilizací.

Náhle se něco uvnitř země vzbouřilo. Nahromaděné nánosy s velkou vodou vystřelují do koryta a okolí bystřiny. Velká voda zmítá malým chlapečkem o skalní útvary, až se dítě ocitá v klinické smrti, poté v životě věčném.

Již uvedený příběh končí, a já se svým spolužákem v biografu Svět probírám jeden záludný matematický příklad.

Dovídám se, jak jej tehdy úspěšně s noblesou vyřešila jeho moudrá babička.

Václav Kovalčík, Zlín

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz