Hlavní obsah

Podzimní portréty agamy vousaté

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Václav Kovalčík

Úvodní ilustrace

„Dílo je osvětou, aby se lidé nestyděli chodit se svými domácími mazlíčky v případě nemocí k odbornému veterináři.“

Článek

V noci jsem nemohl usnout, a tak jsem počítačově namaloval portrét agamy vousaté a jeho variace. Dílo je osvětou, aby se lidé nestyděli chodit se svými domácími mazlíčky v případě nemocí k odbornému veterináři.

Foto: Václav Kovalčík

Portrét agamy vousaté

Foto: Václav Kovalčík

Portrét agamy vousaté 2

Také jsem pro to, aby lidé na chovatelských a zájmových internetových diskusích a sociálních sítích byli mravně solidární a skutečně nápomocni v dobrém poradit třeba začínajícím chovatelům.

Foto: Václav Kovalčík

Portrét agamy vousaté 3

Nemoci však nechodí po horách, ale i po zvířátkách. Kéž by osvěta pomáhala ve virtuálním a reálném světě, co se týče chovatelství plazů a dalších živočichů.

Foto: Václav Kovalčík

Portrét agamy vousaté 4

Někdo by negativisticky kritizoval chov zvířat v zajetí. Zároveň by říkal, že zvířátka patří původně do přírody - pravlasti své.

Foto: Václav Kovalčík

Portrét agamy vousaté 5

Také vyslovuji názor, co se týče chovaných zvířat - od mala jest dobré konzultovat s odborným veterinářem, když něco v chovu selhává zdravotně, též poslechnout jeho rady, co se týče prostředí a zázemí, jestli jest pro daný druh přijatelné, též i na věk chovaného mazlíčka. Chov zvířat nesmí být zákeřnou nelegální množírnou!

Václav Kovalčík, Zlín

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz