Hlavní obsah
Názory a úvahy

„Když se to krade, tak je to dobrý,“ řekl o výtvarných dílech Jan Saudek

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Václav Novák

Občas někdo obrázek zkopíruje a po síti pošle dál, aby potěšil své blízké. Stává se to často, úplně v pořádku to není, je mi to jedno a obě oči mám zavřené. Ne dnes.

Článek

V případě, že v předvolební kampani obrázek zneužije osoba, která papouškuje ruskou propagandu tak dobře, že by ji Kreml mohl platit oříškama, nemohu to nechat být.
Pokud by byl v souladu s pravidly Fecebooku sdílen, nemohl bych říci ani ň. Ale nestalo se tak.

Foto: Václav Novák

Ukradený vtip

Odpovědět jsem musel.

Foto: Václav Novák

Odpovědět jsem musel

Situace je to pikantní.

Co si myslet o existenci, která sama sebe pasovala za vrchní spravedlivou, slibuje, že udělá pořádek a není ochotna dodržovat nejen platný zákon, ale ani banální pravidla sociální sítě?

Jejím příznivcům, většinově totožným s voliči chlastem zdecimovaného invalidy, to nevadí nebo dokonce imponuje. Vzpomeňme s jakým nadšením přijali jeho porušování ústavních zvyklostí, s jakou nelibostí komentovali rozsudky soudů usvědčujících ho ze lží i jak tleskali, když s bodrou okázalostí předváděl, jak na ně kašle.

Nezbývá tedy, než položit si otázku:
Bude Zuzana Mayerová v případě volebního úspěchu ctít zákony této země, když pro svůj prospěch šlohne i takovou drobnost, jakou je sedm let starý, kreslený vtip?


Popravdě, mám-li si upřímně odpovědět, říkám, že mé pochybnosti o její loajalitě k České republice hraničí s jistotou.

O její loajalitě k východnímu imperátorovi nepochybuji vůbec.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám