Hlavní obsah
Umění a zábava

Hudební úterý: Premier - V dešťových kapkách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sekci hudební úterky zveřejním písničku nebo videoklip, které mě něčím zaujaly. Tentokráte se podíváme na kapelu Premiér a písničku V dešťových kapkách.

Článek

Zlínská kapela připravuje novou desku s názvem Po setmění a před nedávnem vydala první singl s videoklipem V dešťových kapkách a je k dispozici mimo jiné i na youtube.

V klipu jsou dvě roviny, které sledujeme. V první se díváme na kapelu, jak v dešti zpívá tuto písničku, v té druhé sledujeme hádající se pár ve stojícím autě v dešti. Každopádně klip nestřídá mnoho lokací, což osobně kvituji s povděkem. Osobně mě takové klipy baví nejvíce, zastávám názor, že nejpodstatnější je ta hudba a kapela.

Text opět napsal Jaroslav Irovský, který otextoval celé minulé album Svět jedniček a nul. Za sebe musím říci, že Irovský je výborná volba na texty. Irovský navazuje na autory beat generation a musím říci, že spojení beat generation a s rockovou hudbou je pasující. Text je napsaný s lehkostí a poetičností. Při poslechu mám nutkání „jít se ukrýt do dešťových kapek“ a nejen před sebou samým.

Nu, posuďte sami.

Zdroj:

autorský text

https://www.youtube.com/watch?v=DZIMScvzPmI

https://www.databazeknih.cz/zivotopis/jaroslav-irovsky-48503

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz