Hlavní obsah
Sport

Závodní auta na Šumavě

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Václav

Doubrava 2023

Jak se (ne) chovat na závodech aut

Článek

Koncem října 2023 zavítala na naše území vrcholná soutěž - Mistrovství světa WRC. Jedná se o speciály, které jsou vrcholem toho, co kdo může vidět na silnicích - a pěkně zblízka.

Na etapy akcí v podhůří Šumavy se sjelo neuvěřitelné množství motoristických fanoušků. Takové množství, které se bohužel nepodařilo ukočírovat ani v příjezdových zónách, ani v okolí tratí, a nakonec ani přímo při závodech na tratích rychlostních zkoušek(RZ). Na příjezdových komunikacích se tvořily neuvěřitelné zácpy, diváci se i přes nákup vstupenek nedokázali ani dostat na zaplacené parkoviště. Ti co přijeli dříve, bez ohledu na národnost (a že se sjeli z mnoha států a nejen okolních) najeli jako nájezdníci bez povolení na louky místních obyvatel. Zde zaparkovali svá vozidla, postavily stany, rozdělali oheň, vyvážili karavany a jali se vypíjet přivezené zásoby.

I přes nepřízeň počasí se diváci dostavili k tratím RZ. Zde se mohli pěkně pokochat vrcholy automobilové techniky i umění jezdců. Ovšem ti více posílení se díky benevolenci pořadatelské služby plížili přímo podle silnice (nyní závodní tratě) a snažili se i vleže ukořistit snímky rychle jedoucích vozů. I přes napomínání ukázněných diváků - těch byla ovšem absolutní většina. Tak došlo k tomu, co se muselo stát - po odjetí prvních vozů, které mají palubní kamery, byla 6.RZ zastavena a zrušena.

A tak námaha pořadatelů(přijeli z celé republiky) i slušných diváků (přijeli z celé republiky) přišla i přes vynaložené úsilí i prostředky vniveč.

Do budoucna by se měli lidé chovat jako lidi, neříkat, že jsou na závodech na vlastní nebezpečí (v nebezpečí jsou totiž hlavně jezdci a pořadatelé), jinak se snadno může stát, že příště již žádná závodní auta zblízka v akci neuvidíme.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám