Hlavní obsah
Názory a úvahy

Hůř než za Fialy ještě nebylo

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Vláda Petra Fialy (ODS) prohlubuje nedůvěru občanů vůči státu.

Článek

Hůř než za Fialovy vlády tady ještě nebylo. Pořád jsme šli nahoru, vše se pomalu, ale jistě zlepšovalo…

Můžete namítat, že nás postihly nejrůznější krize, ale podívejme se jak z těchto krizí vyšly ostatní země Evropy, jak si s krizi poradily vlády jiných států… Takové znehodnocení peněz obyčejných lidí, tady od Zápotockého nebylo! Tolik lidí závislých na žebračenkách (sociálních dávkách) tady snad nikdy nebylo! Za to máme nejdražší energie a bydlení na světě. To že nyní vzhlížíme k Polákům, Rumunům apod. jak to skvěle dělají, to za celou historii Československa a Česka nikdo nepamatuje…

Můžete namítat, že to jsou důsledky dlouhodobě špatného vládnutí. Ano, ale co dělaly vlády Mirka Topolánka, Petra Nečase, Petra Fialy? Ty prostě za nic nemůžou? ODS je v parlamentu od roku 1992 a s čím závratným přišla? I z opozice se dá mnohé užitečné udělat. Jak se ODS připravovala v opozici na současné vládnutí, že neumí řádně sestavit ani rozpočet? Jak se ODS připravovala na potřebnou digitalizaci státu a následné snížení státních úředníků? Jak měl bývalý ministr školství Petr Fiala promyšlené reformy školství, že dnes nemá peníze na školníky, kuchaře a ostatní nepedagogické zaměstnance škol? Jak se připravoval bývalý ministr spravedlnosti Blažek na reformu a digitalizaci soudnictví, aby dnes nemusely soudy stávkovat? Mám pokračovat dál? K čemu je bohapustá a tupá ideologie „ekonomů“ Stanjury a Skopečka, když jim schází zdravý selský rozum?

Krize Fialovy vlády není jen o špatné komunikaci s veřejnosti. Problém není ve strategii PR či výřečnosti lídrů. Je to o tom, že vláda která zradila svůj program a předvolební sliby, vláda která lidem lže, překrucuje realitu, vymýšlí si argumenty, aby zastřela svoji neschopnost a neochotu moudře vládnout, nemá šanci tyto svoje kroky úspěšně komunikovat! Nedávná vyjádření a útěk před novináři ministra Blažka při stávce soudních úředníků, to byla ukázka toho v čem tkví jádro problémů této vlády. Lež, pokrytectví a neupřímnost je to, co jsme čekali spíše od Babiše než od Fialy a jeho ministrů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám