Hlavní obsah
Lidé a společnost

Belmondovy děti se hádají o peníze. Dcery viní bratra z krádeže 100 miliónů

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Jean-Paul_Belmondo

Jean-Paul Belmondo

Tři roky po smrti Jean-Paula Belmonda se mezi jeho potomky rozhořel boj o dědictví. Sestry Florence a Stella viní bratra Paula, že je připravil o stamilióny. Už proběhlo první soudní slyšení.

Článek

Tři roky po smrti Jeana-Paula Belmonda se mezi jeho dětmi rozhořel lítý boj o dědictví, přestože to vypadalo, že spory o peníze se klanu Belmondových vyhnou. Jablkem sváru tří Belmondových potomků je luxusní usedlost v Karibiku na čtyřiceti hektarovém pozemku, hercovo životní pojištění a podíly v realitní firmě New Century Developpement a dalších podnicích na Malých Antilách. Předmětem obvinění jsou i Paulovy (61) podíly z prodeje hercovy produkční společnosti v roce 1990. Florence (64) a Stella (21) jsou přesvědčené, že se Paul za jejich zády obohatil neoprávněně na jejich úkor a požadují, aby takto získané milióny vrátil do společného dědictví. Zdá se, že boj bude dlouhý a nelítostný. Florence, která žije léta v Americe a Stella se spojily, protože se cítí jednáním bratra Paula podvedené. Jsou přesvědčené, že celková suma, o kterou je svým jednáním připravil, činí přes 100 miliónů eur.

Za 50 let filmové kariéry nashromáždil slavný Bébel pohádkové bohatství. Byl sice známý bonviván, který miloval luxus, ale zároveň chytrý investor, který své enormní filmové honoráře dobře zúročil zejména v nemovitostech a investicemi do nejrůznějších firem. Jen pro představu: Jak uvádí Public fr., za svou poslední filmovou roli ve snímku Francise Hustera Muž a jeho pes z roku 2008 dostal honorář 450 000 euro. Natáčení trvalo celkem devět týdnů a jednoduchými počty vychází, že to dělá 10 000 euro za den. K tomu je ale třeba připočíst ještě 9% z tržeb…

Podle magazínu Voici fr., jednou z unikátních Belmondových realitních investic je palác na Saint-Germain-des-Prés, kde do své smrti bydlel. A spolu s ním tam pobývaly průběžně jeho manželky, milenky a děti. Ceny nemovitostí v této pařížské čtvrti dnes šplhají do závratných výšek, až 26 000 euro za m2.

Ale Belmondo vlastnil i řadu dalších nemovitostí. Usedlost v koloniálním stylu s několika bungalovy, bazény a přístavištěm na břehu oceánu a obklopenou exotickou přírodou v tropickém ráji v Antigue na Malých Antilách koupil v 80. letech. A bylo to další skvělé rozhodnutí. Tady relaxoval se svou rozvětvenou rodinou a sem zval své přátele. A zde také manželka jeho syna Paula, italská kulinářská expertka Luana Belmondo, ještě donedávna natáčela pořady o vaření pro svou TV show. Teď už je ale natáčí v Římě, protože se z luxusní usedlosti v Karibiku musela odstěhovat. Před třemi měsíci totiž ohlásili Luana a Paul Belmondovi rozvod. A ten také nebude veselý, protože jeho příčinou je nová mladičká milenka Paula Belmonda Sandrine, se kterou tráví právě zde, na Antigue, romantické chvíle ve dvou. Zatím…

Kromě nemovitostí Belmondo investoval i do nejrůznějších luxusních předmětů: do starožitností, kterými byl dům v Paříži zařízen, do obrazů a uměleckých děl, šperků a hodinek. Například v roce 2013 byly jeho unikátní Rolexky vydraženy za 165 000 euro, uvádí Voici fr.

To je samozřejmě už docela slušný majetek, o který přijít by byla škoda. I když je rozdělený na tři díly. Jenomže Florence a Stella si myslí, že dělení bylo nespravedlivé a že je jejich bratr Paul podvedl a že jim patří mnohem víc…

Dědici jsou celkem tři: Florence a Paul, kteří se narodili v Belmondově prvním manželství s tanečnicí Elodie Constantin, jež trvalo 16 let. Rozvedli se v roce 1968, když už měla Elodie dost manželových milostných eskapád a kdy chodil s italskou sexbombou Laurou Antonelliovou. Elodie zemřela v 90 letech letos v září. Dalším aktérem dědické aféry je hercova dcera Stella, která je ze sourozenců nejmladší. Je jí 21 let a její matkou je tanečnice Natty Tardivel, která byla s Belmondem vdaná šest let, do roku 2008. Půvabná Stella je modelka a jak prozradila magazínu Paris Match, byla to ona, kdo s otcem trávil ke konci života ze všech jeho dětí nejvíc času. Ale jak se zdá podle zděděného majetku, Paul ho s ním trávil mnohem víc…

V boji o hercovu pozůstalost se tedy dvě nevlastní sestry Florence, která žije v Americe a Stella nakonec spojily proti bratrovi Paulovi, který se ještě donedávna živil jako automobilový závodník.

O co tedy ve sporu tří dědiců přesně jde?

Florence a Stella obviňují Paula, že získal luxusní usedlost na ostrově Antigua za nejasných okolností ještě před smrtí jejich společného otce a naznačují, že nemocný Belmondo se mohl rozhodovat pod tlakem. Podle Stelly jsou podmínky tohoto mnohamiliónového daru nejasné a Paul je nedokáže vysvětlit. Podle magazínu L´Informé dostal Paul před smrtí herce i polovinu kapitálu realitní společnosti New Century Developpement, která zastřešuje rozsáhlý rezidenční komplex v tomto karibském daňovém ráji, a to v hodnotě zhruba 93 miliónů euro. A nejen to. Podle Florence mu měl otec připsat i část akcií jeho produkční společnosti Cerito Films, prodané v roce 1990, jejichž hodnota je 10 miliónů euro. Její bratr ale tvrdí, že mu tyto akcie věnoval jeho dědeček, sochař Paul Belmondo. No a pak je tu hercova životní pojistka ve výši 2 miliónů euro, kterou Bébel uzavřel v roce 1994. Podle Voici fr. z ní měla Stella dostat 50%, Paul 40% a Florence 10%. A to chtějí sestry také změnit…

Závěr soudního slyšení nebyl jednoznačný. Podle L´Informé, předložené dokumenty obou sester nebyly k prokázání jejich obvinění dostatečné, a tak by se měly domáhat svých požadavků s novými důkazy v dalším soudním procesu. Že půjde o bitvu, která nebude pro Florence a Stellu na jedné straně, ani pro Paula vůbec jednoduchá, je už teď jasné. Jeho rozvod po 33 letech manželství mu v boji o dědictví rozhodně nepomáhá. Podle Le Point fr., Paulův morální kredit díky rozvodovým detailům, které poskytla Luana francouzskému tisku, není v současné době právě ideální.

https://www.linforme.com/medias-culture/article/les-enfants-belmondo-se-dechirent-sur-l-heritage-de-leur-pere_2150.html

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz