Hlavní obsah
Lidé a společnost

Lauře Antonelli zlomil Belmondo srdce: Skončila na drogách a ve vězení

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: unknown author, Public domain, via Wikimedia Commons

Laura Antonelli

Italská sexbomba Laura Antonelli se nikdy nestyděla ve filmu svléknout. Ani ve snímku Doktor Popaul, kde si zahrála se známým sukničkářem Belmondem. A svedla ho. Nebyl to pro ni velký problém…

Článek

Měla něžnou tvář, melancholický výraz a k tomu božskou sexy postavu…A tak není divu, že na filmovém plátně prorazila svlékacími scénami. Muži po ní šíleli a režiséři věděli, že dostat ji do filmu je zárukou úspěchu. Luchino Visconti o ní dokonce prohlásil, že je nejkrásnější ženou na světě…

Italská sexbomba si postupně získávala kredit uznávané světové hvězdy. A občas byla před kamerou úplně nahá.

Poprvé si Laura Antonelli a Jean-Paul Blemondo spolu zahráli v roce 1971 ve filmu Manželé z roku II. Laura ztvárnila půvabnou šlechtičnu Paulinu de Guérande, která miluje svého bratra, jehož hrál božský Sami Frey. Tehdy ještě pověstná jiskra nepřeskočila. Ale bylo jasné, že se jeden druhému líbí. Podruhé se sešli již o rok později v komedii Clauda Chabrola Doktor Popaul. A tehdy vášeň propukla naplno. Belmondo hrál lékaře, který s oblibou svádí své pacientky a Antonelli byla jednou z těch svedených… A po jednom takovém natáčecím dni se svlékací scénou, když herci relaxovali u skleničky, požádala herečka Belmonda o cigaretu. Hlavy blízko u sebe, když jí připaloval, vydechla mu cigaretový kouř jemně do obličeje a zahleděla se mu významně do očí. A byla ruka v rukávě. Tvrdí to alespoň italský internetový časopis DiLei.it.

Přitom herečka byla tehdy ještě vdaná za římského starožitníka Enrica Piacentiniho, kterého si vzala v roce 1965 jako 24 letá. A Belmondo? Ten byl šťastně rozvedený s tanečnicí Elodie a navíc otec dvou dětí, které zůstaly v manželčině péči. K tomu randil sedmý rok s plavovlasou Bond girl Ursulou Andress. A její žárlivost ho trochu zmáhala… Pokud zrovna netočila, doprovázela Bébela všude, kam se hnul, a jemu začaly tyhle stíhací metody vadit. Rozcházeli se už poněkolikáté, ale Ursula vztah vždycky nějak slepila. Když však paparazzi vyfotili Belmonda v obětí s Laurou, bylo i švýcarské krasavici jasné, že je konec.

Laura Antonelli v té době točila jeden film za druhým. V roce 1973 si zahrála roli služky Angely La Barbera ve filmu Malizia, Zlomyslnost, režiséra Salvatore Samperiho. A byl to kasovní trhák. Film se stal kultovním snímkem pro celou jednu generaci a vynesl herečku mezi světové sexsymboly.

Stala se erotickým snem celé Itálie.

Láska s Belmondem jela na plný plyn. Herečka opustila manžela, v roce 1972 podala žádost o rozvod a přestěhovala se k Belmondovi do Paříže. „Že jsem se vdala, byla největší chyba mého života. Ve 24 člověk ještě neví, co dělá,“ svěřila se deníku Corriere della Sera. Podle magazínu Gala žili s Belmondem v jeho pařížském domě a samozřejmě pendlovali jeden i druhý mezi Francií a Itálií podle toho, kde a kdy zrovna natáčeli. Laura byla zamilovaná a Bébel také. Jejich love story trvala celých dlouhých osm let. Ale postupně se vztah komplikoval. Belmondo měl u sebe občas děti, a to nedělalo dobrotu. Italská domácnost byla přesně to, co zažívali. Laura byla náladová, labilní a samozřejmě i ona na svého milence žárlila.

Konec love story Belmonda a Antonelli přišel v roce 1980. A pro Lauru, která byla na Belmondovi doslova závislá, to byl krutý šok, ze kterého se již nevzpamatovala. Opustila zdrcená Paříž a vrátila se do Říma. Tou, která ji připravila o milence, byla mladičká brazilská herečka Maria Carlos Sotto Mayor. Na večírku v Paříži se s Belmondem náhodně seznámila. „Všimla sis, že na tebe pořád kouká?“ upozornil Marii na Belmondův zájem Roman Polanski. Z večírku se šlo ještě k Belmondovi domů. „Všude na stěnách tam byly fotky jeho a Antonelli, bylo to trapné…,“ vzpomíná ve své knize Jean-Paul, můj muž z Ria, Sotto Mayor. „Bylo mi 19, věděla jsem, že je zadaný, ale on ke mně přišel a řekl mi, že právě teď prožívá složitý vztah a že až ho vyřeší, ozve se mi. Za pár dní zavolal a pozval mě na oběd.“ Se Sotto Mayor žil Belmondo do roku 1987. Znovu se sešli až v posledních letech hercova života.

Antonelli se deprese z rozchodu snažila zpočátku zvládnout prací. Stále natáčela s těmi nejslavnějšími režiséry, byla ale také čím dál víc závislá na lécích. V roce 1991 musela hereckou kariéru ukončit. Bylo jí padesát a film Zlomyslnost 2000 byl její poslední. Důvodem předčasného odchodu ze světa filmu bylo rozhodnutí podstoupit kosmetické omlazení, jakýsi lifting injekcemi kolagenu. Donutil ji k tomu režisér Zlomyslnosti 2000 Salvatore Samperi. Ale zákrok se nepovedl a herečce způsobil vážnou alergii v obličeji a zdravotní potíže, které skončily znetvořením její tváře a následnými depresemi, se kterými nakonec byla několikrát hospitalizovaná na psychiatrii. Podle magazínu Elle, Antonelli zažalovala režiséra, produkci filmu i lékaře a rozhořela se dlouhá a vyčerpávající soudní bitva. Trvala celkem 12 let a soud přiznal herečce odškodné pouze za zdlouhavý proces, a to 10 tisíc euro. Její právníci se odvolali a nakonec vysoudili na italském státu rozhodnutím odvolacího soudu v Perugii v květnu 2006 odškodnění 108 tisíc euro.

Film byl nakonec stejně propadák.

Laura Antonelli se uzavřela v soukromí. Vídali ji sousedé, jak bloumá po zahradě u svého domu v Ladispoli, 40 km od Říma, v neforemné tunice, protože extrémně ztloustla, opuchlý obličej a mluví si pro sebe, po zahradě vytváří oltáře, u kterých se modlí… V té době definitivně propadla drogám. A zřejmě na udání u ní doma policie udělala v roce 1991 domovní prohlídku. Našla 36 g kokainu…Herečku obvinili z obchodu s drogami, policie ji zatkla a odvezla rovnou do věznice Rebibbia. Odsouzená byla na 3 roky a 6 měsíců, které si odpykávala v domácím vězení. Teprve o devět let později ji soud zprostil viny s odůvodněním, že není dealerka, ale že drogy měla pro svou osobní potřebu.

Kdo informoval policii o tom, že má Laura Antonelli doma drogy? Kdo měl zájem na tom, aby byla ve vězení, nebo aby se psychicky zhroutila? Vše ukazuje na hereččinu hospodyni Ninu Sartorio a jejího adoptivního syna Germana Randiho.

K herečce přišla Sartorio na výpomoc pět let před propuknutím dalšího skandálu, který Antonelli připravil už definitivně o zdraví, ale hlavně o spoustu peněz a o majetek. Plán téhle dvojice byl jednoduchý: Využít toho, že herečka byla většinu dne pod vlivem drog a dostat se k jejím bankovním účtům a hlavně k nemovitostem. Jak zjistila policie, od května do října 2007 donutili herečku, aby vybrala ze svého konta po částkách pěti tisíc euro celkem 100 tisíc. Navíc ji přesvědčili, aby koupila dům na jejich jméno v Ladispoli na via Napoli č. 27 a koupi dalšího na via Napoli č.29 už měli v plánu. Na hereččino konto peníze za nemovitost ale nikdy nedorazily. Naštěstí si to ve světlé chvilce zpětně uvědomila a oznámila vše na policii. Nina Sartorio a Germano Randi byli obvinění z podvodu, krádeže a útisku a soudní řízení bylo v Civitavecchii zahájeno v roce 2013.  Odsouzeni byli k tříletému trestu vězení.

Italská sexbomba Laura Antonelli, které padali muži celý život k nohám, zemřela na infarkt, opuštěná u sebe doma, 22. června 2015. „Laura pro mě byla obdivuhodná partnerka. Byla krásná a měla neuvěřitelný šarm. Zůstanou mi na ni jen ty nejkrásnější vzpomínky,“ zavzpomínal na svou milenku po její smrti Jean-Paul Belmondo.

Zdroj:https://www.elle.com/it/showbiz/celebrities/news/a171147/laura-antonelli-attrice-anni-70/

https://www.civonline.it/cronaca/raggirata-lattrice-laura-antonelli-sbsjy0i7

https://www.gala.fr/stars_et_gotha/laura_antonelli

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz