Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Introvert ve vztahu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: mododeolhar, www.pexels.com

Vztah s introvertem nemusí být vůbec náročný. Je to jenom o vás jako jednotlivcích, jaký si to uděláte. Vstoupit do něj musíte s plným vědomím, že je to trochu jiné.

Článek

Vnímám čím dál víc, že spousta lidí, která se rozhodla žít s introvertem, nakonec zjistí, že to pro ně není a ze vztahu odchází. Ptám se proč? Co považujete za tak zásadní, že to nefunguje?

Myslím, že každý, kdo do vztahu s introvertem vstupuje, by si měl uvědomit podstatu introverze. Nejde si říct „prostě ho předělám“. Tak to nefunguje. Musíte bezmezně milovat a pak jde vše samo a dá se nádherně společně žít.

Je to hodně o vzájemném respektu. A to neplatí pouze ve vztahu s introvertem. Je to celkově umění respektovat druhého. Přece i když jste ve vztahu s extrovertem a on třeba nebude pít, nebude mít rád hospody, tak ho nebudete nutit navštěvovat právě hospody. Proč? Tak proč se snažit to dělat introvertům?

Se svým mužem jsem se naučila opravdu velkému respektu. Na druhou stranu i on jako introvert neuvěřitelně respektuje svoji ženu - mou maličkost. A je to obdivuhodné, protože mnohdy vím, že to pro něj není snadné. Vím, že by byl nejraději zahrabaný v hlíně na zahrádce a tvořil si v naprostém klidu a tichu, bez okolního rušení. A to rušení může být opravdu jen to, že jste někde opodál. Nemusíte mluvit, ale jste tam a to stačí pro narušení klidu. Proto je opravdu velmi důležité si najít pouze svůj koníček a dát tak dostatečný prostor pro odpočinek mysli.

Vlastně úplně nejlepší je, když třeba vezmete kamarádku a odjedete na dva dny někam hodně daleko :-D. Věřte ale, že váš introvert nabere sílu a opravdu se na vás i těší.

Určitě hraje roli i to, v jakém stupni introverze se váš partner nachází. Můj muž je opravdu silný introvert, ale opravdu hodně silná osobnost. Překonává každý den mnoho stresu a já ho za to nesmírně obdivuju.

Máme také společně rozdělaných spoustu věcí. To, co by způsobovalo zbytečně stres, tak se snažím vykomunikovat já. Co je zase zvládnutelné přes internet, udělá on. Jak snadné :-).

A co je ale opravdu nejkrásnější, že pokud se necítíte dobře, tak on tu pro vás je. Mohu se tedy i tady otevřeně vyznat, že svého muže miluju celým srdcem a lepšího chlapa jsem si nikdy nemohla přát.

Všichni, kdo žijete s introvertem a nějakým způsobem bojujete, něco se vám nelíbí, chcete víc… chtějte jen to, co můžete sami dát.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz