Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Když ženy nechtějí spát se svými muži, vždy je zatím nějaký problém či důvod

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: KoolShooters, www.pexels.com

Dnes ne, jsem unavená, bolí mě hlava a jiné podobné reakce ženy, když muž naznačuje, že by se svojí partnerkou rád prožil intimní chvíle. Co za tím je a má to nějaké řešení?

Článek

První, co muže většinou napadne, pokud je jejich žena odmítá, je, že má poměr s někým jiným či že už je on sám nepřitahuje. Tak to ale nutně být nemusí. Je mnoho důvodů, proč se žena intimnostem se svým mužem vyhýbá. Problém ale nastává, pokud vázne komunikace a ani jeden partner neřekne, co ho trápí. Druhý si tak začne domýšlet a to může být začátek konce. Proč se ženy „vymlouvají“ a jaký mohou mít důvod nesdílet se svým mužem intimní chvíle?

Únava

Nemusí to být pouze výmluva. Když má žena náročné zaměstnání a je pod velkým tlakem, vydá ze sebe veškerou energii, aby tlak ustála. Po cestě domů rychle nakoupit, vyzvednout děti, pokud děti mají. Doma pak rychle poklidit, udělat večeři a večer je tak unavená, že nemá na nic energii. Je ráda, že se vysprchuje a padne do postele. A tak probíhá každý den stejný scénář. Tady většinou muži reagují tak, že mají také náročné zaměstnání a v domácnosti pomáhají. Přesto mají energii a chuť prožít se svojí partnerkou milostné okamžiky. Bohužel, pánové, ženy to prostě mají jinak a jiné vysvětlení nedostanete. Nehledejte v tom to, co tam není.

Bolest hlavy

Asi nejvíc používaná věta, která se stala terčem vtipů směrem k ženám. I když jsou určitě ženy, které tuto větu používají jako výmluvu, je mnoho žen, které bolestmi hlavy prostě trpí. Mohou souviset s již zmíněnou únavou nebo třeba se stresem v zaměstnání. Důvodů pro bolesti hlavy je opravdu mnoho, ale opět i tady platí, že je nejlepší komunikovat a vyřešit, zda se jedná o opravdové bolesti hlavy či jen výmluvu, protože je problém někde jinde.

Zdravotní problém

Častým a asi nejběžnějším problémem, proč ženy odmítají prožívat intimní okamžiky, je to, že má žena zdravotní problém. Některé ženy mají při pohlavním styku nebo po něm bolesti. Stydí se to říct nebo jen nechtějí svého partnera zklamat a tak nic neřeknou a tiše trpí. Tady se určitě pozná mnoho žen. Příčinou mohou být nemoci, které se dají snadno vyléčit, ale také vážnější onemocnění. Žádné nepříjemnosti by však žena podceňovat neměla a měla by být schopná se svým partnerem o takových věcech mluvit. Jedině tak ženy předejdou tomu, že si jejich muž bude domýšlet, co v tom může být. Pánům bych doporučila nebát se své ženy zeptat, zda nemá nějaké bolesti či potíže. Není přece zač se stydět.

Děti

Mám kolem sebe mnoho kamarádek, které po dětech jednoduše přestaly mít na sex chuť. Občas si „splní manželskou povinnost“, ale potěchu z toho nemají žádnou. Ženám se v průběhu života mění hladiny hormonů, které mají také vliv na sexuální apetit. Problém je, že to nedokáží vysvětlit a pouze se přemáhají. Nicméně pokud to tak je a ohrožuje to vztah, měla by se žena snažit to řešit třeba s lékařem, proč tomu tak je. Možná tělu pouze chybí správné hormony. Otázkou však je, zda se prostě jen ženě nechce. I to se může stát. Určitě to není o tom, že by žena nechápala potřeby svého muže, ale na druhou stranu i on by měl toto respektovat. Bohužel tento problém většina mužů řeší tím, že si najdou někoho, kdo jejich touhy chápe a splní. Ženy se pak nemohou divit, že se tak stane.

Samozřejmost

Muži jsou si svojí ženou často moc jistí a berou ji jako samozřejmost. Postará se o domácnost, děti, připraví večeři a pak by měla čekat vykoupaná, než přijde její muž, který si chce se svojí ženou užít intimní chvíle. Jenže takhle to opravdu nefunguje. Velká část žen potřebuje víc. Muž by jí měl umět složit kompliment, občas potěšit nějakou malou pozorností. Jednoduše řečeno jí ukázat, že je pro něj opravdu víc než jen uklízečka či kuchařka. Žena by se měla na chvíle se svým mužem těšit, tak snadné to je.

Tělo

Ženské tělo se časem mění a po porodu nejčastěji. Někdy se ženy nedokáží s takovou změnou vyrovnat a začnou si připadat „ošklivé“. Nechtějí se ukazovat a už vůbec ne před svým mužem. Stydí se a nedokáží to překonat. Obě strany by si měly uvědomit, že to tak prostě je. Někdo se dokáže vrátit do formy, někomu jinému to nejde. Tady se většinou stane to, že pokud muž ženě začne říkat, že přibrala a podobné, byť i pravdivé věty, ženě to zpravidla jistým způsobem ublíží. Pak se nedá o žádné chuti na sex hovořit.

Milenec

Ani u jednoho zmiňovaného problému není vždy jistota, že se skutečně jedná o jeden z nich. Za nechutí spát se svým mužem může být opravdu to, že si žena našla někoho jiného. Muži si často myslí, že pokud si žena našla někoho jiného, jsou za tím city. Možná by se muži divili, že tomu tak ve více případech vůbec není. Existují i ženy, které si pouze chtějí dopřát nějaké vzrušení, změnu či to má jiný důvod. Problém však je, že pánové nevěru ženy nedokáží většinou odpustit. Nutno říct, že to někdy vůbec nemusí být tím, že by je jejich muž nepřitahoval nebo je sex s ním nebavil. Stejně jako někteří muži potřebují více žen, některé ženy potřebují více mužů. Záleží na obou partnerech, zda jsou schopni nevěru překonat či nikoliv.

Řešení

Intimní život mezi mužem a ženou by měl zůstávat za zavřenými dveřmi. Jsou ale situace, kdy jeden z partnerů potřebuje svoji frustraci ventilovat a podělit se s ní se svým nejbližším kamarádem. A není překvapivé, že zjistí, že se daný problém netýká pouze jejich vztahu, ale že se to děje i v jiných rodinách. Toto je nejspíš celosvětový problém. Všechny problémy ale mohou mít řešení.

Aby měl muž doma ženu, která není unavená a ztrhaná, měl by jí se vším pomáhat. Rozdělte si povinnosti a vše se může snadno zlepšit. Pokud muž uslyší nějaký důvod, který žena použije proto, aby se vyhnula sexu, neměl by muž důvod ihned shazovat. Ženy by se naopak měly snažit své problémy řešit a komunikovat je se svým protějškem, ať jsou jakkoliv nepříjemné. Nemůžeme čekat pochopení, pokud budeme mlžit. Někdy to může trvat dlouhou dobu, ale vztah, který stojí na pevných základech, ustojí ledacos. Pokud má jeden z partnerů nějakou tajnou touhu či představu něco vyzkoušet, měl by to ten druhý vědět. Jen tak se společně mohou posunout a užívat si radosti bez přetvářek. Není ostudou navštívit i nějakého odborníka, který může oběma partnerům pomoct pochopit toho druhého a najít nějakou společnou cestu.

Anketa

Komunikujete se svým partnerem o svých problémech nebo se raději pořád vymlouváte?
Ano, vše si říkáme a snažíme se společně problémy vyřešit.
16,1 %
Ano, ale většinou se nesetkám s pochopením.
26,3 %
Ne, nechávám si své problémy pro sebe a snažím se je vyřešit po svém.
43,2 %
Ne, stydím se o svých problémech s partnerem mluvit.
14,4 %
Celkem hlasovalo 118 čtenářů.

Zdroje:

Autorka čerpala ze zkušeností jí blízkých osob s jejich souhlasem.

https://www.prozeny.cz/clanek/uz-vas-zase-boli-hlava-5-nejcastejsich-duvodu-proc-zeny-nemaji-chut-na-sex-39133

https://www.novinky.cz/clanek/zena-vztahy-a-sex-nejcastejsi-duvody-proc-ze-vztahu-mizi-sex-40374947

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz