Hlavní obsah
Cestování

Madame Tussauds nebo londýnské akvárium Sea Life. Místa, která při návštěvě Londýna nevynechat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels.com

Pokud se poprvé chystáte na cestu do Londýna, určitě si předem zmapujte, která místa navštívit. Zajímavých a nádherných míst k vidění v Londýně je opravdu mnoho a každé má své kouzlo.

Článek

Pokud je váš sen podívat se do Velké Británie, konkrétně do Londýna, mohu rozhodně doporučit. Cestování letadlem z ČR přímo na letiště London Stansted trvá přibližně hodinu a třičtvrtě, což není tak dlouhá doba i pro ty, co létání moc nemusí. Na základě recenzí si můžete vybrat i leteckou společnost, se kterou se do Londýna vydáte. Můžete se informovat od známých nebo přečíst recenze a dle nich se můžete rozhodnout, jaká společnost je vám sympatická.

Nádherných a zajímavých míst čítá Londýn skutečně mnoho. Je třeba počítat, že v Londýně bývá poměrně často sychravé počasí. Nezapomeňte si podle toho s sebou přibalit vhodné oblečení, a hlavně pláštěnku či deštník. Pokud ale budete mít krásně, čeká vás opravdový zážitek. Pojďme se podívat na některá místa, která dle mého názoru stojí za to vidět a navštívit.

Buckingham Palace

Pro milovníky britské královské rodiny určitě doporučuji se podívat na tuto nádhernou stavbu, která byla postavena již v 17. století a slouží jako sídlo královské rodiny. Je to impozantní stavba, která má na sobě krásné prvky. Za shlédnutí určitě stojí výměna stráží. Je třeba počítat, že před palácem bývá poměrně dost turistů a je třeba trpělivosti.

Foto: Daniel Frese, www.pexels.com

Buckinghamský palác - vstup

London Eye

Pokud zrovna nejste milovníkem výšek, tak tento odstavec rovnou přeskočte. London Eye bylo otevřeno 31. prosince roku 1999 při příležitosti oslav nového tisíciletí. Čítá celkem 32 kabin, kde každá z nich reprezentuje jednu čtvrť Londýna. Postavené bylo u břehu řeky Temže a je jedním z největších vyhlídkových kol v Evropě. Jeho výška je 135 metrů a výhled z něj je opravdu nádherný. Kabinky jsou celé prosklené, ale nemusíte se bát, že by v nich bylo při svitu slunce horko. Kabinky jsou klimatizované. Rychlosti se bát nemusíte, spíše naopak. Celé jedno otočení trvá přibližně půl hodiny. Nutno podotknout, že do kabinky může vjet i vozíčkář, a tak i invalidní člověk o výhled z London Eye nepřijde.

Foto: Chait Goli, www.pexels.com

Vyhlídkové kolo London Eye

Hyde Park

Opravdu nádherné místo, kam si chodí odpočinout a kochat se zelení mnoho lidí. Jeho součástí je několik jezírek, kam přilétá mnoho druhů ptactva. Pro milovníky rostlin je to ráj. Jsou zde nádherné stromy a celý park je čistý a udržovaný. Při procházce je to určitě místo, kde si můžete odpočinout a nabrat sílu. O všech parcích v Londýně se říká, že jsou jejich plícemi.

Foto: Icdklubben, www.pixabay.com

Veverka v Hyde Park

Tower of London

Tento hrad původně sloužící jako zbrojnice, vězení nebo pokladnice byl postaven již v roce 1078. Postaven byl na řece Temži, a to ze strategických důvodů. Fungoval jako pevnost a zároveň jako brána do města. Jeho architektura je opravdu skvostná a určitě stojí za prohlídku.

Foto: 627389, www.pixabay.com

Hrad Tower of London

Madame Tussauds London muzeum

Velmi známé a slavné muzeum, kde můžete vidět voskové figuríny slavných osobností z celého světa. Tady máte pocit, že stojíte vedle živého člověka. Můžete se vyfotit se svým oblíbeným hollywoodským hercem či herečkou, zpěvákem či zpěvačkou, sportovci nebo jinou významnou osobností. Muzeum bylo založeno v 19. století a není jediným muzeem Madame Tussauds. Nicméně londýnské je stále jedno z nejnavštěvovanějších. Je to opravdový zážitek a rozhodně návštěvu doporučuji.

Foto: Meromex, www.pixabay.com

Vosková figurína zpěvačky Rihanny

Sea Life Aquarium

Je jedno z nejkrásnějších akvárií, které jsem měla možnosti vidět. Je rozloženo do třech pater a procházet můžete i tunelem, kde vás obklopuje mořský svět. Můžete tady spatřit rejnoky, karetu obrovskou, a hlavně nádherné a impozantní žraloky. Jejich velikost vám sebere dech, a to nejsou stále ti největší. Pro děti určitě nezapomenutelný zážitek, a i dospělý člověk se zde nádherně zrelaxuje pohledem na mořský život.

Foto: River Nelson-Esch, www.pexels.com

Mořská želva v akváriu Sea Life

Harry Potter Studio

Nádherných míst v Londýně je ale mnohem více. Každý si přijde na své. Milovníci Harryho Pottera mohou navštívit interaktivní muzeum Warner Bros. Studio London, kde se mohou ponořit do světa jejich oblíbených hrdinů. Vidět zde můžete rekvizity, kostýmy, ale můžete vidět i Bradavický expres. Pro fanoušky a děti rozhodně jeden z největších zážitků.

Foto: Vinski2002, www.pixabay.com

I milovníci Harryho Pottera si přijdou na své

Za zmínku stojí určitě i londýnské restaurace a pokud si budete chtít vychutnat opravdu dobré pivo, tak si můžete vybrat jednu z londýnských hospod. Piv točí opravdu celou řadu a můžete tak pokaždé ochutnat jiné pivo. Na prohlídku Londýna si určitě dejte nějaký čas, ať si vše užijete v klidu a nemusíte se honit. Projít opravdu všechno a v klidu zabere poměrně dost času.

Zdroje:

https://whc.unesco.org/en/list/488/

https://www.discovertheworldcz.cz/nejkrasnejsi-pamatky-a-zajimava-mista-londyna/

https://www.royalparks.org.uk/visit/parks/hyde-park

https://www.planetware.com/tourist-attractions-/london-eng-l-lon.htm

https://www.novinky.cz/tag/londyn-6166

https://cs.wikipedia.org/wiki/Lond%C3%BDnsk%C3%A9_oko

https://cs.wikipedia.org/wiki/Buckinghamsk%C3%BD_pal%C3%A1c

https://en.wikipedia.org/wiki/London_Eye

A vlastní poznatky z návštěvy Londýna.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz