Hlavní obsah
Lidé a společnost

Shannen Doherty, hlavní představitelka Beverly Hills 90210 a velká bojovnice podlehla zákeřné nemoci

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wilson Cleveland-https://www.flickr.com/photos/thetemplifetv/5465331779/, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curi

Hlavní představitelka jednoho z nejúspěšnějších seriálů své doby, Beverly Hills 90210 podlehla po dlouhém boji zákeřné rakovině. Do srdcí diváků se zapsala svojí postavou Brendy Walsh. Nejen její fanoušci zapalují svíčky a loučí se se slzami v očích.

Článek

Naše generace na seriálu Beverly Hills 90210 vyrostla a její postavy nás provázely dlouhé roky. Jednu z hlavních postav hrála skvělá herečka Shannen Doherty. Ztvárnila postavu mladičké Brendy Walshové, která se se svojí rodinou přistěhovala do Californie. Mladá, krásná herečka do své role dávala vše a natáčení ji nesmírně bavilo.

Shannen Doherty

Shannen se narodila 12.dubna 1971 v Memphisu ve státě Tennessee. Už jako malá dívka dostávala role a v jedenácti letech dokonce opakovaně vyhrála roli Jenny Wilder ve snímku Little House on the Prairie. Do roku 1988 dostala ještě několik menších rolí. Ovšem největší slávu ji přinesla zmiňovaná role Brandy Walshové, za kterou dostala nominaci na cenu Young Artist Award. Tato cena byla pro nejlepší mladou herečku v hlavní roli seriálu. Zahrála si také hlavní roli v seriálu Charmed - Čarodějky, kde opět získala hlavní roli. Hrála jednu ze tří sester čarodějek Prue Halliwell.

Často se psalo o tom, že je velmi těžké se Shannen Doherty pracovat. Ke svým kolegům se někdy chovala nelibě a na natáčení často docházela pozdě. Sama se později vyjádřila a za své chování se omlouvala. Dávala to za vinu velkému tlaku kvůli slávě, kterou prožívala. Měla také problémy v osobním životě, které její chování ovlivňovaly. Nakonec jí ale taková zkušenost pomohla a sama měla pocit, že se stává lepším člověkem.

Jak už to občas bývá, život se s člověkem moc nemaže a připraví člověku opravdu krušné chvíle. V roce 1999 byla herečce diagnostikována Crohnova choroba. Tato nemoc dokáže člověka na nějakou dobu ochromit. To ale nebylo vše, co si život na Shannen přichystal. V roce 2015 ji byla diagnostikována rakovina prsu. Bohužel se rozšířila i do lymfatických uzlin. I přes snahu vyhnout se mastektomii jí musela být o rok později provedena.

Shannen musela podstoupit chemoterapii a radioterapii. V roce 2017 sama oznámila, že je její nemoc v remisi, což bylo svým způsobem uklidňující. Bohužel jak je známo, rakovina je velmi zákeřná nemoc a i když se zdá, že je vše na dobré cestě, někdy se vše zvrtne. A to se stalo i u Shannen. V roce 2020 se jí vrátila a byla tak agresivní, že najednou byla rakovina ve čtvrté fázi. Postupně se jí začala rozšiřovat i do mozku a kostí. Po celou dobu byla Shannen neuvěřitelně statečná a bojovala s nemocí ze všech svých sil. I když ještě počátkem tohoto roku vypadalo vše nadějně, nemoci dnes 14.7.2024 podlehla.

Po celou dobu boje se zákeřnou nemocí měla kolem sebe nejlepší přátele a rodinu, kteří jí pomáhali a podporovali. Měla štěstí, že v posledních minutách svého těžkého života měla kolem sebe milující rodinu. Vzdejme hold této skvělé herečce, která nás provázela mnoho našich mladých let. Děkujeme Shannen Doherty.

Anketa

Znáte seriál Beverly Hills 90210 a její představitelku Brendy Walsh?
Ano, na tomto seriálu jsem vyrostl/a.
83,6 %
Ano, znám seriál i herečku a nikdy jsem ho neviděl/a.
13,7 %
Ne, tento seriál jsem nikdy neviděl/a
2,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 73 čtenářů.

Zdroje:

https://people.com/tv/shannen-doherty-dead/

https://variety.com/2024/tv/news/shannen-doherty-beverly-hills-90210-star-dies-53-1236071496/

https://en.wikipedia.org/wiki/Shannen_Doherty

https://www.idnes.cz/kultura/film-televize/shannen-dohertyova-rakovina-smrt-beverly-hills-90210.A240714_151751_show_aktual_svm

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz