Hlavní obsah
Internet a technologie

Virtuální Realita (VR) jako nový standard při prodeji nemovitostí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: VR eXpert www.VRe.cz

Prohlídky ve virtuální realitě od VReXpert www.VRe.cz

Developeři vycházejí vstříc požadavkům klientů a výběr standardů do interiéru se rychle přesouvá do virtuální reality (VR). Již je běžně možné procházet celé i plánované developerské projekty virtuálně.

Článek

Developeři z praxe vědí, že krásné obrázky prodávají. Technika se ovšem stále vyvíjí a statické 3D animace už nestačí. Potvrzují to i výzkumy odborníků, podle kterých 72 % lidí sleduje raději video, než by se zabývali textem. Na webových stránkách proto upoutávají více ty developerské projekty, které jsou představovány dynamickým obrazem. A právě ten přináší virtuální realita! Někteří velcí developeři již chytili tuto šanci za pačesy, protože virtuální realita se v oboru výstavby nových domů a jejich vnitřních prostor ukazuje být nejen zdatným, ale již téměř nutným pomocníkem.

VR Ready

Veškeré naše virtuální prohlídky je také možné zobrazit ve virtuálních brýlích a vtáhnout tak lidi přímo do nemovitosti. V prohlídce si mohou projít kompletně celou nemovitost a vidět tak veškeré její aspekty.

Nové technologie umožňují to, že nad budoucím projektem se můžete vznášet a prohlédnout si jej z ptačí perspektivy, snést se dolů k zemi a sledovat budoucí obytný dům s vaším bytem nebo rodinný dům, či jiný objekt z tohoto pohledu a z dalších stran v panoramatickém 360stupňovém záběru. Speciálně vyvinuté aplikace navíc umožňují například měnit prostor, dispozice, přidávat nábytek nebo s ním volně pohybovat po prostoru. Což je přínosné jak pro zájemce o nemovitost, tak pro developery a architekty, kteří si tak snadněji udělají obrázek o budoucí reálné podobě projektu a mají spoustu času na to změnit dispozice či využité materiály.

Zajímavé je také využití dronů. Animaci navrženého domu můžete vidět průletem dronu v kontextu s reálně natočeným prostředím, ve kterém se nachází. Zda je to stavba na zelené louce nebo v proluce blokové městské zástavby, kolik je tu zeleně, kam vedou přístupové cesty, kde je hřiště, škola a další. Zkrátka co bude v sousedství vašeho budoucího bydliště. A v neposlední řadě jaký bude výhled z okna vašeho bytu, což nebylo dříve tak jednoduché.

Virtuální realita umožní zažít budovu, byt, zahradu či jakýkoliv prostor ještě před tím, než fyzicky vznikne. Speciálně vyvinuté aplikace umožňují například měnit prostor, dispozice, přidávat nábytek nebo s ním volně pohybovat po prostoru. Díky virtuální realitě se tak budoucí majitelé či nájemníci nemovitosti stanou spolutvůrci daného prostoru.

Virtuální brýle nabízí budoucím obyvatelům možnost si krok za krokem prohlédnout interiér svého budoucího bytu nebo rodinného domu. Vše jde také online přes počítač, tablet nebo mobil. Výhodou je, že prohlídku může zájemce konzultovat se svými příbuznými nebo přáteli. Další výhodou je, že klient může společně s architektem prostor projít a v reálném čase diskutovat, upravovat a následně schvalovat dané zásahy, což zároveň zrychluje a zlevňuje celý proces přípravy stavby. Lidé tak mají možnost se pohybovat a vnímat vzdálenosti, různé pohledy či pocity z fyzické přítomnosti v prostoru. Můžou se tak vyhnout chybám, které by vznikly až po fyzickém vytvoření prostoru.

VR pro jakýkoli Váš projekt

Reálná vizualizace - model vytváříme nejen tak, aby odpovídal realitě, ale zároveň ho do ní i zasadíme. Je tak možné zobrazit si nemovitost reálně tam, kde bude stát a zákazník se může rozhlédnout i po dané lokalitě.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám