Hlavní obsah
Satira

Dvojník Andreje Babiše se utrhl ze řetězu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Vítězslav Dobeš

Ondřej Kabiš je veselá kopa a se stranickou příslušností si hlavu příliš neláme.

Jen samé maléry vyrábí dvojník Andreje Babiše, který přestává být pro hnutí ANO přínosem. Ondřej Kabiš své dokonalé podoby s panem předsedou zneužívá k vlastním požitkům. A dělá ostudu.

Článek

„Odmítám to komentovat!“ Tak zněla nejčastější odpověď činovníků ANO na dotaz, jak hodnotí současné vystupování Ondřeje Kabiše. Problematický dvojník, kterého Andrej Babiš využívá zejména při intelektuálně nenáročných akcích, se zjevně zamiloval do svěřené role. Objíždí Česko a podle nejmenovaného zdroje přímo z vůdcova hlavního stanu nevynechá žádnou příležitost, kdy se může zadarmo najíst a napít.

Pomyslnou poslední kapkou v poháru bylo, když se Kabiš přichomýtl k volebnímu stánku TOP 09 a mohutně tam popíjel jakýsi likér. „Podnapil se a pak nám tam sváděl hostesky,“ posteskla si Markéta Pekarová Adamová, které celou aférku obětavě vyzradil přímo Vít Rakušan, jemuž to práskla místní policejní hlídka. Podle očitých svědků však situace na místě byla ještě horší: Kabiš se úplně uvolnil, pořád se jen smál a všem okolo říkal, že on může všechno, že má krytí.

„Vždycky jsem pana předsedu Babiše považovala za nesmírně seriózního člověka a politika, i když nám sliboval nemožné. Poté, co jsem ho tady viděla řádit, nevím, nevím, komu dám ve volbách svůj hlas,“ sdělila s pláčem na krajíčku kolemjdoucí důchodkyně Nováčková s dovětkem, že pan Fiala také není špatný.

Drsný Havlíček, laskavá Schillerová

Podle dalších zákulisních zpráv z útrob hnutí ANO je Kabišovým chováním silně rozladěn nejen Andrej Babiš, ale i jeho užší tým. Karel Havlíček dokonce údajně prohlásil, že Kabiš by měl být zatčen a izolován. O něco smířlivější je Alena Schillerová, která si už dvakrát Kabiše spletla s panem předsedou. „Až se opět stanu ministryní financí a budu mít za hubičku k dispozici stometrový služební byt, Ondřeje uvězním ve svých komnatách a trochu ho zkultivuji,“ prohlásila oblíbená paní Alenka.

Jeden z důležitých politiků ANO médiím prozradil tajnou a notně překvapivou informaci. Ještě před angažováním Kabiše prý hnutí zcela vážně přemýšlelo o mechanické kopii Andreje Babiše, přičemž dokonce vznikl zkušební prototyp. Problémem nicméně bylo, že tato loutka v životní velikosti uměla vyslovit pouze dvě věty: „Volte číslo 28!“ a „Chemie je součástí přírodních věd.“ Důkladným vyšetřováním posléze vyšlo najevo, že výrobcem mizerné figuríny byl sice člen ANO, avšak přeběhlík od ČSSD.

Poslední zprávy hovoří o tom, že Andrej Babiš chce přece jen dát Ondřeji Kabišovi poslední šanci. „Udělám z něj bílého koně, na to je to tele akorát tak dobré,“ prohlásil prý šéf hnutí ANO.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz