Hlavní obsah
Názory a úvahy

EU bez zahájení transparentních změn nepřežije

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

EU beze změn nemůže přežít. Lidé zemí Evropy, které nově vstoupily do Unie, jsou nadále velmi zklamáni jejich životní úrovní. Mottem těchto zemí vč. ČR je: Jiné mzdy, ale stejné ceny a možná perspektiva migrace. Změňme cíle EK a bude dobře.

Článek

Celý ambiciózní a zpočátku asi životaschopný projekt EU musí být v současnosti reformován. Velký neúspěch EU vnímají zejména občané států, které nově vstoupily do Velké Evropy (EU), kteří vidí, že se v Evropě srovnaly prodejní ceny, ale bohužel mají poloviční mzdy oproti starým členům EU. Ale co nás ještě ve společné Evropě čeká? No samozřejmě je to migrace, která bezpečnostně a vlastně i civilizačně devastuje a ničí Evropu tak, že již asi mnohde není ani návratu. Vytvářená ghetta a neprůstupná místa znamenají velké omezování osobní svobody tamějších obyvatel a jejich až odpor ke všem orgánům Unie.

Je jasné, že voliči kandidátů na europoslance mohou mnohé trendy současné Evropy změnit, je ale potřeba tlačit na jednotlivé vlády, aby navrhly na komisaře EK takové osobnosti, kteří jsou úspěšnými a zkušenými politiky, kteří mají jasné předpoklady změnit svými reformními kroky současnou Evropu ke sklonu k federaci na Evropu národních států s propracovanými prvky spolupráce ve všech oblastech lidské činnosti. Obdobně tak, jako bylo v minulosti vedeno EHS.

V ČR by vláda P. Fialy neměla již politikařit, ale přehodnotit její personální politiku k EK tak, aby náš kandidát na komisaře s možností až na šéfa EK, navrhnout úspěšného, zkušeného politika, který již v politice ČR něco udělal a je známý svými kritickými, resp. reformními kroky k EU. Takový návrh by byl unikátním obratem vlády ČR, která by lidem ukázala, že stojí o pozitivní změny v Evropě ku prospěchu lidu celé Evropy. V konkrétním případě, by se jednalo o prof. Ing. Václava Klause CSc., který má k Unii velmi významné kritiky, které však obléká do šatů reforem EK, která je programovým a řídícím centrem celé Evropy.

Proto bychom jako občané, kteří chtějí společnou a spolupracující Evropu, měli volit jen ty kandidáty do Evropského parlamentu z těch opozičních stran a hnutí, které mají jasné a dlouhodobé cíle, zahájit v EU reformu a postupnými kroky ji měnit tak, aby se Evropa opět stala krásným a bezpečným kontinentem, kam se rádi vracejí studenti a stážisti z celého světa, kteří přinášejí do svých domovů nový vítr, který napovídá správnému směru kam Evropa kráčí.

Program volitelných stran a hnutí v ČR by měl mít tyto základní cíle:

- zahájit postupné změny, resp. reformovat EK

- zrušit Migrační Pakt EU (1500 str.) a nahradit ho jasnou kontrolou vnějších hranic EU a jasnou návratovou politikou

- posunout termíny cílů a snížit náklady Green Dealu

- posílit rozpočtové prostředky EU na plnění konvergenčních programů zemí EU

- posílit jednotnost EU k mírovému řešení konfliktu na Ukrajině

VM z KV

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz