Hlavní obsah
Lidé a společnost

Milenky nacistů: Slovenka Emmerová milovala sex a Emanuel Moravec neodolal

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Štěpán Bartůněk / Volné dílo

Jolana Emmerová se stala milenkou předního českého nacisty Moravce v době, kdy jí bylo pouhých 17 let. Její předchůdkyně udělala velkou chybu, když se nepoučila ze svého vlastního příkladu.

Článek

Emanuel Moravec jako legionář bojoval za vznik Československé republiky, ale o dvacet let později ji zradil a stal se jedním z nejhorlivějších kolaborantů s nacisty v Protektorátu Čechy a Morava.

Jeho třetí manželkou se stala mladičká Jolana Emmerová, která později hrála významnou roli v jeho životě i v jeho kolaborantských aktivitách.

Emanuel Moravec měl slabost pro mladé ženy

Emanuel Moravec měl nepopiratelný úspěch u mladých žen, Jeho první manželství s Helenou Bekovou skončilo kvůli aféře s mladičkou Slovenkou Ilonou Szondyovou, se kterou začal vztah, když jí bylo pouhých 17 let.

Szondyová se evidentně nepoučila ze svého případu a o pár let později přijala jako služebnou další mladou Slovenku, Jolanu Emmerovou.

Jolana Emmerová a její vztah s Moravcem

Jolana Emmerová, původem z Michalovců, byla teprve šestnáctiletá, když si získala Moravcovu pozornost. Byla známá svou krásou, dokonalou postavou a nezkrotným sexuálním apetitem, který si nevybíral mezi muži a ženami.

Moravec z ní v jejích sedmnácti učinil svou milenku a v roce 1942 si ji vzal za manželku. Gestapo bylo nadšeno, protože Jolana měla být jejich spolupracovnicí a díky svým kontaktům ve vyšších společenských a uměleckých kruzích se stala cennou informátorkou.

Na konci války, když se nad Tisíciletou říší a Emanuelem Moravcem začala stahovat mračna, si Moravec vpálil kulku do hlavy, aby se vyhnul popravě. Další osud Jolany Emmerové je zahalen tajemstvím. Jak rychle se v Praze objevila, tak rychle z ní zmizela. Podle všeho se vrátila do rodných Michalovců.

Prameny:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz