Hlavní obsah
Finance

Je investice do Bitcoinu výhodná v roce 2024?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ahoj kryptoentuziasté a ti, kteří si ještě nejsou úplně jistí, kam s penězi! Dnes tu máme bomba otázku: Je fajn hodit nějaké prachy do Bitcoinu v roce 2024? Zkusíme se na to podívat pohledem obyčejného člověka bez všech těch finančních hokus pokus.

Článek

Co je vlastně ten Bitcoin?

Začneme tím nejzákladnějším. Bitcoin je takovej ten digitální kšeft, co k nám nejspíš přišel z budoucnosti. Neexistuje fyzicky, jak jsou to v tom bankovním světě zvyklí, ale žije někde na internetu v takové síti, které se říká blockchain.

Co o něm říkají ti, co mají chytřejší brýle?

No, ti nadšenci tvrdí, že Bitcoin je takové digitální zlato. Věří, že jeho hodnota půjde někam nahoru, až se jednou řekne „hotovo.“ Ale teď upřímně, kdo má na to rozumět těm grafům a analýzám?

Proč bych měl chtít vlastnit kousek Bitcoinu?

Můžeme si hrát na finančního analytika, ale klidně to vezmeme i jednoduše. Čekáme, že Bitcoin jednou bude víc stát, než když jsme do něj dávali naši malou odměnu za tu námahu, co jsme vložili do kopání po internetu.

Ale co ta nestabilita?

No, kdyby byl Bitcoin kluk ve škole, tak by byl asi ten, co si hraje jinak než ostatní. Je pravda, že jeho hodnota kolísá jak na houpačce. To je teda fakt. Ale třeba to bude jednou stát fakt za to, že jsme se nevzdali.

Jak to řeší ti bohatí?

Ti bohatí na nás koukají s těma jejich kouzelnýma očima a říkají, že to je fajn hračka do portfolia. Ale na druhou stranu, co když nás jenom lákají do svého bohatého klubu?

Risk, nebo příležitost?

Máme se bát, že nám Bitcoin podrazí nohy? Nebo je to ta jedinečná příležitost, jak se podívat na svět z jinýho úhlu? To už je asi na každým z nás.

Tak co teď?

No, a co teď? Každej si musí najít svoje dobrodružství. Můžeme se bát, ale třeba to bude ta nejlepší věc, co jsme kdy udělali. A když ne, tak aspoň budem mít něco, o čem si povídat u pivka s kámošema.

Takže, co myslíte? Investovat do Bitcoinu v roce 2024 - nebo radši držet peníze v starý skříni? To je teď otázka!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz