Hlavní obsah

Voynichův rukopis. Kvíz IV. Znaky

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Tajemné znaky. Tajemné písmo. Neznalost vědců a světových odborníků.

Článek

Voynichův rukopis. Kvíz číslo IV.

_________________________________________________

Dnes vám ukáži s čím vědci zápasí 100 roků.

V minulých článcích, kde jsem vědcům a občanům celého nám známého světa ukázal to, co je nutné znát pro správné pochopení a tedy i dešifrování textu rukopisu, na kterém světové kapacity a týmy různých světových univerzit pracují už bezmála takových 100 roků, ale pořád bez nějakého viditelného úspěchu. Vědci se sice snaží pokořit šifru rukopisu, ale protože nepracují dobře, jsou tedy se svým dlouhém a jistě namáhavém výzkumu textu tajemného rukopisu v koncích.

Občas se sice dostane na veřejnost nějaká zpráva ve které nám nějaký velice snaživý vědec píše , že se mu konečně podařilo rozluštit ten tajemný Voynichův rukopis. V posledních letech jsem zaznamenal na síti a nebo i v našem tisku zprávu, že například vědec XY dešifroval text rukopisu. Vím a tedy píši o posledních dvou případech. Jeden případ byl v Británii a druhý v Kanadě. A vždy se jednalo o nějaké badatele a vědce, kteří na dotyčné univerzitě pracují.

Mě to připadá, že když nějaký redaktor čte někde slovo Univerzita a nebo u jména nějaký titul. Tak má extázi a možná i ejakulaci. A to jistě není dobré. Protože i když má nějaký vědec nějaké to vzdělání, tak to není zárukou, že je také chytrý. To by měl vědět snad každý občan. Ale takový je holt už náš svět.

Každý novinář pak bleskurychle zveřejnil svůj vědecký a informativní článek o těchto snaživých vědcích. A to v různých vědeckých časopisech či v denním periodiku.

Já vám, ale mohu napsat tohle. A to je podle mne dost důležité. Každý z těch vědců a to v Británii či Kanadě. Mě jak jsem zjistil dost pozorně šmíroval. To jsem poznal podle adresy, která se zobrazovala na mém blogu po dobu asi tak jednoho týdne. Takže tito vědci vám i pak mohli napsat například to, že rukopis má něco společného s Židy atd. To co vám vědec napsal je samozřejmě pravda. Protože to zjistil vědecky na mém blogu. Ale tím jejich práce končí, jelikož tito vědci neznají to podstatné a to jak se čte samotný text Rukopisu Voynich. Znají tedy málo, ale snaží se.

Z těchto důvodů jsem tedy ač nerad nucen psát své články o rukopisu velice opatrně. Protože, jak je vidět , tak vědec co méně zná je schopen i něco důležitého opsat a pak se chlubit , že on na nějakou tu věc sám i přišel a tedy i vyřešil. Tak to je špatné. A proto musím psát a vyučovat různé vědce a studenty velice opatrně. Protože vědci jsou schopni vám uzmout i váš výzkum. A to je špatné. S tím Já tedy nebudu nikdy souhlasit.

Přátelé. Chytrost je samozřejmě dobrá. Ale to, že má nějaký vědec nějaký titul a vystudováno několik univerzit, ještě neznamená, že je schopen vyřešit text rukopisu Voynich. 100 posledních roků vám to i dokazuje.

Jak jistě mnoho čtenářů či vědců, kteří sledují samotný vývoj toho, jaký je výzkum rukopisu v posledních rocích. Tak i zjišťují, že vše je při starém. Tedy výzkum stagnuje a vědci či světoví odborníci jsou neustále na začátku.

Proč jsou světoví odborníci na začátku: Na začátku jsou protože neznají to hlavní a tím je například velice důležitá znalost židovské substituční šifry. Dále neznají ani písmena psaná v textu rukopisu. A tak se snaží a protože nedokáží číst samotný text rukopisu, tak plodí různé své bídné teorie o tom, co rukopis znamená a jaký je asi tak jeho celkový význam.

Stačí se seznámit s tím co například píše ač nezná přečíst ani jedno slovo, náš záhadolog Děd Vševěd. A i další snaživci.

Je to prostě světová katastrofa. A tak jsem pro všechny chytré občany, vědce a studenty připravil další Kvíz. Ve kterém vám ukáži velice důležitou věc, kterou je samotný význam psaných znaků v textu z jedné strany tajemného rukopisu.

Každý má tedy možnost si samostatně přečíst pár slov a tak také zjistit jejich správný význam.

Teď sem opět vrazím obrázek :

Foto: Josef Zlatoděj

Zde je velice velký obrázek z jedné strany rukopisu. Který dává pořádně zabrat všem světovým odborníkům a vědcům. Každý občan jistě vidí na obrázku několik znaků písmen. Občan se leckde dočte, že rukopis jsou Neznámé znaky. Jak jistě každý občan, který dobře a kvalitně vidí, tak v textu nejsou žádné neznámé znaky . Ale jsou to velice pěkně napsaná písmena. A jak jistě svým bystrým okem zjistil, tak se jedná o obyčejnou Latinku. Kterou zná už od první třídy základní školy.

otco otccq.

Co nám tyto slova znamenají ? Tak to čtenář zjistí, když správně vyřeší dnešní Kvíz.

První slovo by měl čtenář a vědec jistě velice rychle určit a tedy i poznat jeho význam. První slovo je tedy : OTCO . význam = OTEC.

Druhé slovo se čte : otccq. ( zde je důležitá znalost substituce, kdy písmeno Q má hodnotu čísla 1. Celá skupina čísla jedna = a,i,j,q,y ). A zároveň znalost substituce písmene C. ( celá skupina čísla 3 = C,G,S,L ).

Otázka mého kvízu tedy zní : Jaký je význam těchto dvou slov ?

OTEC …?

Tento můj dnešní kvíz je velice jednoduchý . A tak ho jistě velká část vědců i uspokojivě vyřeší. Druhou a to důležitou věcí je to, že každý kdo umí číst i sám poznal, že nám vědci lžou, když se vám snaží nabulíkovat, že se jedná o neznámé znaky.

Obrázek : Beinecke Library Yale MS-408.

Zde bych ještě připsal jednu velice důležitou věc. A to, že rozdělený znak, který je v těch dvou slovech . A tady písmeno ( t ) je znakem, který je v textu rukopisu psán jako písmeno ( M ). Proč ho Eliška rozdělila na dvě části ? Na dvě části ho Eliška rozdělila z toho důvodu, že se jedná o stejnou číselnou hodnotu těch písmen. Numerologický systém- písmena M,D,T, mají stejnou číselnou hodnotu. ( 4 ). A tak protože Eliška z Rožmberka byla velice chytrá a mazaná jak Liška, tak vám to písmeno = M rozdělila a použila v tom slově malá písmena = t . Číselná hodnota těch písmen je stejná. Ve výsledku je úplně jedno, když napíše OMCO a nebo napíše OtCO. Vždy to bude mít stejný význam. ( D,M,T = 4 ).

Tak studujte. Sakra vždyť je to tak jednoduché. To se u nás nenajde žádný chytrý občan ? Přátelé vždyť je to ostuda. Taková blbost a vědci či ne vědci z toho dělají nepřekonatelnou světovou záhadu číslo 1. Jděte už do no tam, kde je velká tma.

Světová záhada číslo 1. Světová záhada je spíše to, že to za řekněme 100 roků nebyl žádný vědec či nějaký občan uspokojivě vyřešit.

Mohu zde i chytrým čtenářům napsat, že takových tajemných rukopisů o kterých vědci z různých univerzit píší ptákoviny je mnoho. A tak jsem připraven vám zde i několik takových tajemných rukopisů představit. Tak vydržte. Děkuji všem za podporu a přeji všem čtenářům dobré dny na tomto našem pěkném světě.

Vědce žádám, aby případný komentář byl slušný a věcný. Děkuji za pochopení.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz