Hlavní obsah
Sport

Celtics válcují celou NBA a jedou na titul, doma jsou neporažení 16 zápasů!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boston Celtics si momentálně dělají v NBA, co chtějí. Doma jsou neporažení už v 16 zápasech a chtějí bojovat o titul celé NBA.

Článek

Celtics jsou v této sezoně zatím vynikající. A to od začátku. Sice ve čtvrtém a pátém zápase prohráli, je však nutné dodat, že šlo o prohru v prodloužení a prohru o 3 body.

Čekalo se, že Celtics zabojují o trofej v In-Season Tournamentu, což je soutěž zabudovaná do základní části NBA. Tam však vypadla družina Joea Mazully vypadla už ve čtvrtfinále s Indiana Pacers, které mimochodem ve druhém zápase sezóny 2. listopadu porazila vysokým rozdílem, a to 155 ku 104. Podivuhodný je fakt, že na 155 bodech Celtics se podílel prakticky celý tým větším počtem bodů, ale nikdo nedal více, jak 30 bodů, které dal Jayson Tatum.

V TD aréně ještě nezažil žádný soupeř pocit vítězství, Tatum a spol. jsou doma neporažení už v 16 zápasech! Obdivuhodné je také procento daných trojek, které činí průměrně 37,4 %.

Ale co je tedy klíčem úspěchu klubu ze státu Massachusetts? Nemají tak trochu štěstí? No… Ano, i ne. Samozřejmě, že některé zápasy vyhrávají se štěstím, ale nikdy to není stoprocentně nezasloužené. Nejdůležitější je totiž, že dal Joe Mazulla dohromady tým, který spolu funguje. Základní pětka je sehraná, dokáže skvěle kombinovat, ale i když tam kouč pošle někoho z lavičky, může se na něj spolehnout.

Fakt, že Tatum, Brown a Porzingis mají všichni tři průměrně přes 20 bodů značí, že Boston hraje týmový basketbal, a i méně hrající plejeři mají šanci si zahrát a vstřelit nějaké body.

Byly i zápasy, kdy dokázali přesáhnout úspěšnost trojek přes 50 procent, přesněji 52,4 %, což bylo v zápase na půdě Sacramenta Kings. Proti Indianě (těch 155 bodů, o kterých jsem psal předtím) měli úspěšnost trojek 57 procent.

Efektivita, sehranost a týmová práce dělá ze Celtics momentálně nejlepší tým NBA. Je však důležité, že za sebou máme jen kousek základní části a je otázkou, jestli tým s 26 výhrami a 6 prohrami dokáže podávat takové výkony konstantně, a hlavně si je přenést i do play-off.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám