Hlavní obsah
Lidé a společnost

Proč někteří lidé brečí, že nemají peníze?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Seznam.cz

Posledních pár let je téma mezi lidmi dost stejné a jsou to peníze. Peníze většinou chybí, nebo jich je málo , není jednoduché se k většímu množství peněz poctivou cestou dostat.

Článek

To slýchávám dost často a i když poslouchám opoziční strany, tak se pořád mluví o chudobě a jak jsou Češi na tom špatně.

Nedávno mi kamarádka říkala, ze by se ráda dovzdělala ve své profesi, a tak si našla nějakého kouče, který s manželkou a třemi dětmi koupil dům na Kostarice a on koučuje přes Skype. Musíte mu zaplatit půl roku dopředu, mluvíte s nim dvakrát za měsíc a chce poslat předen 500 dolarů. Má úplně plno…

Kamarád miluje politickou scénu a rád poslouchá politické kritiky, novináře a sleduje kanály na YouTube. Aby mohl pod pořadem napsat svůj názor, musí se stát členem kanálu a poslat měsíčně 3500 Kč…Tedy nemusí, ale chceš diskutovat, tak zaplať.

Další kamarádka má zálibu v duchovnu a tam se snad platí asi nejvíc! Ona podporuje jeden mladý pár, který dělá rozhovory s duchovně naladěnými lidmi a v každém tom rozhovoru si řeknou o peníze. Už si z peněz od diváků koupili pozemek, nějaké bydleni, rekonstrukce koupelny probíhá…

Spousty známých podporuji všechny ty Kapky naděje, pošlete peníze na děti z Afriky, Ukrajiny, Sýrie, Afganistánu…

Pak se také podporují různé neziskové organizace, přidávají se peníze na drahé operace dětí, které musejí být operovány v cizině.

Velké peníze jdou na kulturu, Leoš Mareš pořádá koncerty v O2 Aréně, kde lístek stoji několik tisíc korun a je vyprodáno, dokonce beznadějně.

Jsem přesvědčená, že peněz mezi námi Čechy je víc než dost.

Namasté.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám