Hlavní obsah
Cestování

Zvířata, na která si můžete sáhnout: Kovová a dřevěná ve Ždírecké ZOO

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Za Plzní - Pavel Žižka

Ždírecká ZOO

Když na Plzeňsku hovoříte o ZOO, nemusí to být vždycky jen ta plzeňská. Jednu takovou „trochu jinou“ můžete navštívit třeba i ve Ždírci u Blovic.

Článek

U malého rybníčku na kraji lesa nad obcí tu na vás čeká spousta dřevěných či kovových soch zvířat v životní či nadživotní velikosti. Jelen, bobr, veverka, sova, všelijací zástupci hmyzu… 

Areál tak, jak jej vidíte, je tu od roku 2017. Nyní je možné tu vidět přes 80 plastik různých zvířat z kovu či dřeva. U vstupu vás přivítá totem s hnízdem ptáků a jelenem. Dále se těšte třeba na vydru s rybou nebo panáčkujícího zajíce. Z kovových zvířátek nás zaujali pavouci na síti nebo chrobák s kuličkou trusu.

Každá socha má u sebe cedulku s názvem, jménem autora a datem vytvoření. Nechybí ani QR kód, po jehož načtení se dozvíte další informace. Spousta plastik byla vytvořena studenty nebo absolventy SŠ Oselce.

Pro děti i dospělé tu kromě soch najdete i různé herní a naučné prvky. Nechybí kuželky, houpačka, dendrofon, doskočiště nebo házení kroužků. Nezapomeňte se dívat i na kmeny a do korun stromů, i tam je „živo“. Turistům je dále k dispozici altán, stojan na kola nebo odpadkové koše. Pejsci do zoo smí jen na vodítku, nebo je pro ně přichystáno místo k uvázání.

ZOO je otevřena každý den od 9 do 18 hodin a vstupné se tu neplatí. Horší je to pouze s parkováním. Přímo u ZOO zaparkovat nelze a parkoviště najdete nejblíže u hospůdky u vlakové stanice ve Ždírci. Ta čtvrthodinová procházka od auta ale rozhodně nemůže být překážkou toto unikátní místo navštívit. Děti tady budou nadšené! 

Pokud vás pak zaujaly adopce v klasických ZOO a chtěli byste nějaké zvířátko adoptovat, pochodíte i zde. Pro bližší aktuální informace je vám k dispozici web zoo.

zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz