Hlavní obsah

Politika do sportu nepatří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V poslední době je pranýřován olympionik Svoboda za to, že si dovolil říci svůj názor.

Článek

Asi si myslí, že žije ve svobodném a právním státě. Ten je naivní až běda. My starší si pamatujeme, jak se za komunistů pletla politika do sportu a co z toho bylo. My naivové jsme si mysleli, že po listopadu 89 to skončí. Ale soudružka ministryně Černochová a ještě pár dalších nás přesvědčili, že historie se opravdu opakuje a máme to zpátky. Takže rád bych něco ocitoval"

Nejvyšší orgán olympijského hnutí je Mezinárodní olympijský výbor, který se řídí Olympijskou chartou. … každá osoba, organizace …, které náleží k olympijskému hnutí jsou vázány Olympijskou chartou … žádný sportovec nesmí být nijak diskriminován, třeba pro odlišný politický názor … žádnému sportovci nesmí být zakázána účast na OH …, pokud nějaký stát bojkotuje sportovní událost, prosím…

Nepamatuji si, že by byli trestáni atleti USA, když USA přepadly Vietnam, Irák, Lybii, Sýrii, Afghanistán a další státy tím, že se jim zakázala účast na mezinárodních soutěžích. A nezakázala se ani atletům ze států NATO, co bombardovaly Jugoslavii, i když tam byly miliony mrtvých. A nyní chce pár fanatiků trestat za to, že si někdo dovolil říci svůj názor. TO JE NESKUTEČNÉ ! !

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám