Hlavní obsah
Hobby a volný čas

Dračí lodě na Borské přehradě v Plzni

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pilsner Dragons, Zbyněk Maštera

Pozvánka na letošní závody

I letos se blíží čas, kdy na Borskou přehradu v Plzni vyplují dračí lodě. Tentokrát se jedná o zajisté hezkou slunnou červnovou neděli - 16. 6. 2024, kdy u hráze Borské přehrady (vodní nádrž České údolí) vypukne již 15. ročník těchto závodů v Plzni.

Článek

Máte-li volnou neděli, neseďte doma a přijďte se podívat, zaposlouchat se do burácejících bubnů nebo zazávodit a pohoupat se na vlnách zčeřené vodní hladiny.

Přihlásit svoji posádku může každý, stačí včas sebrat partu kamarádů, napsat našemu kapitánovi, který rád sdělí potřebné informace, poté jen dorazit na Borskou přehradu a užít si báječný den u vody. Jako každoročně se závodí v samostatných kategoriích FUN (amatérské posádky) a firemních posádek na tratích dlouhých 200 m a 1000 m. Vyhrát může opravdu každý, kdo bude dostatečně rychle, stejně a silně pádlovat. První ostrý start na trati 200 metrů by se měl uskutečnit v 10:00 hodin. Podle předběžného harmonogramu budou v 16:00 hodin zahájeny jízdy na 1000 metrů.

Letošní ročník bude zároveň 3. ročníkem závodů školních posádek, který se uskuteční 17. června. Závodí se ve dvou kategoriích – 2. stupeň ZŠ a střední školy. Loni se druhého závodního dne zúčastnilo celkem 20 školních posádek, což je maximální možný počet účastníků. Při počtu 20 posádek je z důvodu časového omezení na programu pouze trať dlouhá 200 m.

Pilsner Dragons Cup má už tradičně i svoji charitativní část, zakoupením kávy či jiného občerstvení ve „sladkém koutku“ plzeňských dračic přispějete na dobrou věc a jako loni podpoříme bratry Křížovi.

Foto: Zbyněk Maštera

Jen nasednout…

Foto: Zbyněk Maštera

Takto nás při závodě vidí ptáci…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám