Hlavní obsah
Sport

24:LIVE TOP XI CHL 3. kolo – Kralování obran, skvělý vstup Vlkanovy a další branka Klimenta

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

I ve třetím kole Chance Ligy se děly velké věci, proto vám společně s 24:LIVE přinášíme jedenáctku těch nejlepších. Někteří z nich dali krásné góly, jiní dominovali v obraně. Hráčem kola jsme tentokrát zvolili brankáře, stejně jako žolíka.

Článek

Ani v tomto kole nechyběly obdivuhodné výkony, zklamání nebo příběhy se šťastným koncem. Předvedená hra některých týmů byla spíše k zamyšlení, fotbalisté jiných do toho dali všechno. Možná trochu překvapivě se urodily i dvě bezbrankové remízy, které ovšem jen potvrzují jasnou skutečnost. Daleko více šlo tentokrát o defenzivní hody.

Foto: Koláž Žongl

TOP11

Brankář se vyvrbil v posledním zápase

Až do závěrečného utkání jsme přemýšleli, koho zvolit za nejlepšího brankáře. Nabízelo se jich hned několik. Nulu udržel i několika skvělými zákroky Kinský, Reichl nebo Tvrdoň. Nakonec jsme ovšem dali hlas gólmanovi, který přeci jen obdržel jednu branku. Výkon Adama Zadražila v oslabení jeho týmu byl ovšem natolik důležitý pro vítězství Hradce Králové, že jsme nemohli jinak. Ačkoliv byli Votroci po většinu zápasu pod tlakem, přesto dokázali ubojovat cenné body. A to především díky neustálé pozornosti Zadražila. Díky tomu se stal i hráčem kola.

Dominantní obránci i střelec ze zadních řad

Z defensivy jsme do nejlepší jedenáctky nominovali po jednom z obou pražských S. Martin Vitík přispěl důležitým gólem k vítězství svého týmu. V letošní sezoně se prosadil už podruhé. Může svými příspěvky nahradit Ladislava Krejčího?

Ze sešívaného dresu nakonec těsně dostal přednost Igoh Ogbu. Ten sváděl skvělé souboje s libereckým útočníkem Nyarkem. V některých momentech byl oproti němu pomalejší, přesto mu nedovolil skórovat. Druhým dominantním mužem slávisté obrany byl Tomáš Holeš, tentokrát ho ovšem v našich očích o chlup předběhl jeho spoluhráč. Skvěle ovšem zahráli oba dva.

Obranou čtveřici potom doplňují Tekijaški z Jablonce a Kalabiška z Pardubic. První jmenovaný se svým kvalitním výkonem podílel na cenné remíze s Viktorií Plzeň. Druhý potom i v 37 letech dokáže předvádět skvělé výkony a Pardubicím výrazně dopomohl k prvnímu letošnímu vítězství.

Hrdina z Edenu a Vlčák opět kouše v Hradci

Adam Vlkanova se po návratu do Hradce Králové dočkal velkého uvítání. Ze stejného klubu odcházel v roce 2022 jako velká hvězda a přemístil se do Viktorie Plzeň. Nikde ovšem nedokázal předvést tolik svých schopností jako právě v černobílém dresu. I proto se zřejmě do něj s radostí vrátil.

A v zápase s Mladou Boleslaví opět ukázal, proč ho tu mají tak rádi. Bojoval jako lev, vstřelil vyrovnávací branku svého týmu. Když v 78. minutě střídal, vyprovázely ho tribuny potleskem. Jestliže bude zdravý, může Votrokům hodně pomoci k zajímavému umístění. Zatím to ovšem vypadá, že by mohl mít zdraví lehce chatrné.

Velice důležitý gól vstřelil i El Hadji Malick Diouf. Musím se přiznat, že se mi v minulé sezoně moc nelíbil. V té současné je ovšem jako vyměněný. Ukazuje svou nadstandardní kvalitu, sází do vápna jeden skvělý centr za druhým a tentokrát se prosadil i krásnou brankou. Jeho dělovka byla nechytatelná a rozhodla o vítězství s Libercem.

Tuto dvojici doplňují Jiří Spáčil z Olomouce a Vojtěch Patrák z Pardubic. Oba se gólově podíleli na vítězství svých týmů a ukázali kvalitní výkony.

Jan Kliment chytl na začátku sezony v Olomouci skvělou formu. Připsal si už tři branky a díky tomu má Sigma stejně bodů jako Slavia či Plzeň. V útoku ho potom doplnil Veljko Birmančevič. Útočný trojzubec Sparty se teprve dostává do formy, což je vidět i na číslech. Birma se trefil aspoň z penalty a rozhodně je na něm vidět snaha se zlepšovat.

Trenér kola z Olomouce, žolíkem náhradní brankář Plzně

O trenérovi kola bylo jasna. Jak už jsme zmínili výše, Sigmě se zatím daří výborně. Se sedmi body je na třetím místě a lví podíl na tom má samozřejmě i její trenér. Uvidíme, zda si podobnou výkonnost udrží i do dalších kol. V tom příštím ji čeká cesta do pražského Edenu, kde to nebude mít vůbec jednoduché.

Žolíkem jsme tentokrát zvolili brankáře Plzně Mariána Tvrdoně. Ten musel do svatyně Viktorky zaskočit místo indisponovaného Jedličky. A přestože se na něj z některých stran v minulé sezoně snesla i kritika, tentokrát svůj klub podržel. Nebýt jeho, Plzeň by klidně mohla s Jabloncem prohrát.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz