Hlavní obsah
Sport

Nejlepší jedenáctka Chance Ligy 4. kolo: Útočné fotbaly Plzně a Mladé Boleslavi i dobývání Hradce

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Ondřej Karel Teichmann/Žongl

Další kolo Chance Ligy je za námi. Přineslo nám kanonádu Plzně, trochu horší výkony pražských S, těsnou výhru Baníku nebo debakl Český Budějovic. Vybrat ty nejzajímavější hráče bylo tentokrát hodně těžké, zasloužilo by si tam být více než 11 z nich.

Článek
Foto: Se souhlasem 24:LIVE

Souboj brankářů vyhrál na hřišti Markovič, Žongl volí Zadražila

O brankáři do naší TOP11 se rozhodovalo v předposledním nedělním zápase mezi Baníkem Ostrava a Hradcem Králové. Od 13. minuty hráli Votroci v oslabení (zase) a museli se tak opět především bránit. V tom jim hodně pomáhal i jejich brankář Adam Zadražil. Přestože se blízko něj neustále vyskytovalo nějaké nebezpečí, on zůstával klidný a pevný. Nakonec obdržel nešťastný gól až v nastaveném čase druhého poločasu, když nemohl stihnout zareagovat na změnu směru po teči ostravského hráče. I přesto byl opět výborný. Nutno ovšem zmínit, že i Markovič se vyznamenal. V průběhu zápasu měl méně práce, ale dokázal fantastickým způsobem chytit penaltu. Přesto jsme dali přednost jeho soupeři.

V obraně pevná skála ze Slavie i Zadražilův kat

Pevnou oporou zadních řad Slavie je od začátku sezony Igoh Ogbu. V některých momentech působí nepřekonatelně. I on je jedním z důvodů, proč sešívaní během čtyř ligových utkání nedostali ani jednu branku. Je to zvíře.

A po jeho boku stojí Králík. Svému bývalému zaměstnavateli vstřelil obránce Mladé Boleslavi první branku ze čtyř, které nakonec budějovičtí hráči obdrželi. I v zadních řadách byl zárukou spolehlivosti. Jihočeský tým ovšem byl podstatně méně aktivní než Středočeši.

Trojici potom doplňuje jediný střelec zápasu Baník Ostrava – Hradec Králové, nigerijský obránce Uchenna Aririerisim. Ten má na svém kontě teprve dva starty v nejvyšší české soutěži. Ještě minulou sezonu působil ve třetí lize. Jednoznačně má potenciál stát se oporou zadních řad. Branku dal sice hodně šťastnou, ale počítá se.

Sparťanské překvapení a bývalý slávista

Nad obranou operuje Tomáš Wiesner. Jeden z nejméně oblíbených sparťanských hráčů letos chytil formu. Tentokrát se proti Bohemce vyznamenal krásným lobovaným centrem, z něhož dal Tuci první branku letenských.

Vedle něj jsme potom postavili bývalého slávistu, nyní hráče Teplic, Ondřeje Křičfalušiho. Skláři dokázali porazit ambiciózní Slovan Liberec a Křičfaluši jednoznačně patřil mezi nejlepší hráče na hřišti.

Dva Plzeňáci a mladoboleslavský dříč

Ve 4. kole konečně zářili i útoční hráči, proto jsme jich museli nominovat více. Kousek pod hrot se tak vešli dva plzeňští špílmachři Pavel Šulc s Tomem Slončíkem. Oba dva diktovali tempo hry při debaklu Karviné. Každý z nich si dal jednu branku, Slončíkovi navíc další zrušil VAR. Bylo ho ovšem plné hřiště. Jednoznačně začíná dokazovat, že bude zářit i v daleko větším týmu než je Zlín.

Spolu s nimi jsme potom nemohli vynechat ani Lukáš Maška z Mladé Boleslavi. Ten v roli střídajícího hráče naskočil až ve 46. minutě místo Daniela Marečka. Stačil si ovšem připsat gól a následně i asistenci. Z velké části díky němu dostali Budějovice takový nářez

Na vrcholu Ladra s Vašulínem

Už se začínalo mluvit o tom, že Vašulínovi se zatím na jeho novém působišti moc nedaří. On se ovšem rozhodl ukázat, že branky prostě střílet umí. Při debaklu Karviné si připsal hned dvě, jednu mu nakonec vzal ofsajd. I přesto vypadala jeho spolupráce se Slončíkem a Šulcem skvěle.

A nakonec je tu i další hráč Mladé Boleslavi. Kdo by to byl před tímto kolem řekl, že se nám sem vejdou hned tři. Za jejich výkony proti slaboučkému jihočeskému klubu si o to ovšem řekli. Nakonec mu sice nebyl připsán gól, ale měl na něm hlavní podíl. Jeho střela se totiž odrazil od Kušeje, který mu tak trochu radost sebral. Nakonec tak získal alespoň asistenci. Ani on ovšem nevypadal na hřišti vůbec špatně.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz