Hlavní obsah
Sport

Atraktivní duel v Boleslavi skončil bezbrankovou remízou. Baník neprohrál ve čtvrtém venkovním duelu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Stenzelová/Žongl magazín

Houževnatý výkon Baníku Ostrava stačil pouze na bod v atraktivním duelu proti Mladé Boleslavi. Hosté zejména v prvním poločase promarnili několik příležitostí ke vstřelení branky. Druhé dějství bylo v režii gólmanů Trmala s Markovičem.

Článek

Prekop se Šínem v centru dění

Úvod zápasu byl plně v režii Ostravských, kdy se do zakončení v 2. minutě dostal Erik Prekop a svým pokusem orazítkoval tyč. Po dalších dvou minutách a centru Ewertona se ocitl v dobré brankové příležitosti Matěj Šín, který však svou hlavičkou mířil vysoko nad bránu domácích.

V 6. minutě se sám před Jakubem Markovičem ocitl Kušej, jenž si poradil s hostujícím Matějem Chalušem. Markovič však dostál svému renomé a tutovou šanci soupeře vychytal.

Faul Karla Pojezného na domácího Maška v 15. minutě před velkým vápnem, jakoby nakopl domácí tým k lepšímu výkonu a postupně se domácí mužstvo, hrající zejména na protiútoky po stranách hřiště, začalo více prosazovat.

Aktivita hostů zejména v prvních 15. minutách zápasu byla markantní, když vystřelili celkově pětkrát.

Ve 22. minutě se Boleslavští radovali z gólu, který však nebyl uznán pro ofsajd a Mašek se tak radoval předčasně. Matěj Šín bude chtít zejména zapomenout na svůj pokus ze 32. minuty, kdy jeho střela postrádala patřičné parametry a sotva se doklouzala za postranní čáru vedle brány Trmala.

Atraktivní duel se nesl v duchu, kdo dá první gól. Blízko k tomu byl ve 40. minutě Ewerton. Ten však mířil těsně vedle pravé tyče Trmala.

44. minuta znamenala výraznou šanci pro Boleslavské, když se Ladra ocitl po sklepnutí Kušeje ve vápně, střílel však kousek vedle levé tyče Jakuba Markoviče. A když v nastavení prvního poločasu Matěj Šín zahodil další skvělou příležitost po individuálním úniku po pravé straně, skončil první poločas 0:0. Suma sumárum střely po prvním dějství 10:10, na bránu 2:2.

Zvýšená aktivita ve druhém dějství

Svěřenci kouče Hapala ve druhé půli ještě více zatlačili domácí celek a dočkali se další brankové příležitosti, kterou si v 48. minutě vypracoval Matěj Šín po přihrávce Ewertona na pravé straně velkého vápna však mířil nepřesně.

V 53. minutě se ze standardní situace snažil prosadit Matěj Chaluš, centr Matěje Šína umístil však doprostřed branky, kde stál gólman Trmal.

Minutu poté ohrozil branku domácích Karel Pojezný přízemní střelou, jenž však postrádala gólové parametry.

O největší příležitost Baníku se tak znovu postaral Ewerton, který v 57. minutě pláchl obraně domácích, ale na skvěle chytajícího Trmala si nepřišel.

Zápas měl největší intenzitu mezi 50-64 minutou, kdy jedna akce střídala druhou a došlo i k několika zakončením domácích fotbalistů, která většinou skončila na defenzívě Baníku nebo gólmanovi Markovičovi.

Střídání a špatná koncovka

V 65. minutě tak Pavel Hapal sáhl ke střídání Matěje Šína a Erika Prekopa. Na hřiště poslal Filipa Kubalu s Jiřím Klímou, aby oživil ofenzívu mužstva.

Nicméně k potřebnému oživení zejména ze strany Jiřího Klímy nedošlo, a tak po několika špatných zakončeních se dostal ke střele v 78. minutě Ladra, kterého však skvělým zákrokem vychytal Markovič.

Po propadáku v Jerevenu se Boleslav rehabilitovala a dokázala remizovat v atraktivním duelu s Baníkem Ostrava 0:0. Baník neprohrál i čtvrtý venkovní duel v řadě a připsal si bod do tabulky Chance Ligy, kde je i nadále nejbližším pronásledovatelem Plzně.

OHLASY TRENÉRŮ

„Nedostali jsme gól, to je pozitivní. Co je negativní, že jsme sami žádný nedali, i když situace jsme měli. Ale je třeba respektovat sílu soupeře. V prvním poločase jsme možná byli lepším týmem, ale gólovku Erika Prekopa jsme promarnili. Soupeř měl šanci Kušejem, skvěle nás podržel Markovič. Ve druhém poločase už jsme nebyli tak silní na míči, ale měli jsme gólovku Ewertonem. Nedali jsme, z toho pohledu beru remízu za zaslouženou.“
PAVEL HAPAL
„Bod z utkání není moc, ale v kontextu toho, že jsme hráli třetí zápas v týdnu a se zklamáním z Arménie beru tento bod jako šanci na restart týmu. Byl to zápas, kdy jsme mohli vyhrát, i prohrát. Konečně jsme udrželi čisté konto, to považuju za velmi důležité, hodně jsme o tom v uplynulém období mluvili.“
ANDREAS BRÄNNSTRÖM

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz