Hlavní obsah
Sport

Baník fotbalovou maturitu nesložil. Sparta vyhrála z ničeho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0/Tadeáš Bednarz

Opět jsme viděli bitvu, kvůli níž se v Ostravě minimálně jednou za rok na několik dní zastaví život. Na stadion ve Vítkovicích dorazila nenáviděná Sparta a tato konfrontace byla v Ostravě jistě hlavním tématem hovorů.

Článek

Vzhledem k posledním výsledkům ostravského týmu a při pomyšlení na jméno soupeře patrně nikoho nepřekvapí, že pořadatelé hlásili v průběhu utkání „vyprodáno“. Jak moc velký vliv bude mít tento zápas na konečnou podobu tabulky.

Nechat zapomenout na smutnou podzimní návštěvu

Poslední ligové střetnutí obou týmů se rovněž odehrálo v Ostravě a skončil porážkou domácího celku 0:3, která v mnohém symbolizovala jeho tehdejší celkové rozpoložení. Poslední ligové vítězství Baníku nad Spartou se datuje do jara 2018 a tehdy výrazně pomohlo k záchraně v nejvyšší soutěži. Nyní se mohl tým Pavla Hapala případným úspěchem definitivně přihlásit do hry o evropské poháry.

Sparta jela do Ostravy potvrdit pozici ligového lídra a zároveň napravit nepovedené skotské pohárové vystoupení, přičemž tak stále musela činit bez zraněného kapitána Ladislava Krejčího. Možná i proto byl sparťanský začátek zápasu poněkud zakřiknutý. Viděli jsme mnohá nedorozumění ve sparťanské defenzivě. Největší šanci si vytvořil patrně Tomáš Rigo. Baník byl v prvním poločase pánem na hřišti. Bezbranková první půle byla vzhledem k celkovým statistikám pro Baník zatím jen dílčím neúspěchem. Ten se však posléze potvrdil.

Šok po přestávce

Vše, co jsme viděli v prvním poločase, se však roztrhalo během prvních okamžiků toho druhého. Po teprve druhém sparťanském rohovém kopu v zápase totiž poslal Letenské do vedení Filip Panák. Naskytla se tak otázka, jak dokáže domácí tým na tento průběh reagovat. Snaha se Baníku rozhodně nedala upřít, ale složitě znovu získával pevnou půdu pod nohama. Gólově však za svou snahu odměněn nebyl. Nervozita byla v některých případech až příliš patrná.

Sparta před ostravským publikem rozhodla o tom, že po polovině základní části nejvyšší soutěže ji uvidíme na prvním místě tabulky. To se jejím fanouškům po nezdaru v Glasgow jistě dobře poslouchá. Po nadějném prvním poločase Baník opět poznal, že fotbalový osud dokáže být neuvěřitelně krutý. Jeho celkový výkon však dal fanouškům naději na povedené pokračování zatím slušně rozehrané sezony. Pokud Baník opět dokáže na svůj výkon navázat, nemusí se dalšího průběhu tohoto ligového ročníku bát.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz